Virtuaaliset jääkiekkokaukalot kutsuvat taas lokakuussa. EA Vancouverin ja EA Bucharestin kehittämä NHL 23 on vahvistunut saapuvaksi 14. lokakuuta, jolloin kumilätkä luistaa niin PlayStation 5:llä, PlayStation 4:llä, Xbox Onella ja Xbox Seriesillä.

NHL 23:n luova ohjaaja Mike Inglehart kertoili pelin hiljattaisessa ennakkotapahtumassa sarjan tämän vuoden painoksella olevan neljä keskeistä kehityspilaria, jotka ovat sosiaalinen pelaaminen, pelaajien sinnikkyyden korostaminen pelimekaniikassa, Hockey Ultimate Teamin monipuolistaminen sekä yleisöreaktioiden elävöittöminen.

Mitä tämä kaikki käytännössä tarkoittaa? Ensinnäkin, tällä kertaa mukaan on saatu saman sukupolven alustojen välinen verkkopelaaminen World of Chel- ja Hockey Ultimate Team -tiloissa. Toisin sanoen PS5-ja Xbox Series -pelaajat voivat pelata keskenään, kuin myös PS4- ja Xbox One -pelaajat. Koska kyseessä on myös sarjan toinen osa Frostbite-pelimoottorilla, kokemusta on pyritty sulavoittamaan ja latausaikoja nopeuttamaan.

Pelaajille on tehty päälle viitisensataa uutta liikeanimaatiota, joiden ansiosta jäällä voi yrittää hallita kiekkoa tai syöttää sen eteenpäin erilaisissa horjumis- ja kaatumistilanteissa. Myös maalivahdit ovat saaneet oman osansa liikeanimaatioissa ja tekoälyparannuksissa, minkä myötä veskarit venyvät yhä useampiin torjuntayrityksiin. Pelaajille itsessään on päivitetty uusia X-Factor -kykyjä, jotka tuovat hahmoille lisää omaa otetta vahvuuksiin ja pelityyleihin.

Pelimuotojen puolella onnistuu muun muassa kokonaisen liigan kattavampi muovaaminen muun muassa tiimien määrän, divisioonan tulorajan, otteluiden määrän ja aikataulujen osalta. Jo viime vuonna peliin lisätyt naisten maajoukkueet ovat nekin käytettävissä Hockey Ultimate Teamin tapahtumissa, joten sekä naiset että miehet voivat pelata yhdessä ryhmittymässä. HUT Rivals saa lisäksi uusia peliteemoja sekä otteluiden voitto- ja häviöputkiin pohjautuvia palkintotasoja.

Tunnelmanluonnin kohottamiseksi ottelua seuraava yleisö mylvii entistä monipuolisemmin myös yksityiskohtaisempiin pelitilanteisiin. Koti- ja vierasyleisön kerrotaan tiedostavan tarkan pelitilanteen niin tulosta, peliaikaa ja tärkeitä maaleja myöten. Voittoja ja hattutemppuja juhlitaan niiden mukaisesti, mutta myös toistuvat rangaistukset samalle joukkueelle huomioidaan. Graafisten yksityiskohtien osalta tunnelmaan panostetaan uusitulla valaistuksella, varjoilla ja jäälle kertyvillä lumiroiskeilla. Pelaajien kasvojen yksityiskohtia on niitäkin kasvatettu.

Vaikka NHL 23 julkaistaan 14. lokakuuta, ennakkotilaajat saavat ennakkobonusten ohella pääsyn peliin kolme päivää aikaisemmin. Peliin lupaillaan marraskuun puolella myös päivitystä, jolla vanhan polven konsoleilla pelaamisen aloittaneet voivat siirtää HUT-tiimiensä etenemisen pelin nykypolven versioihin.

NHL 23:n kansikuvassa vuorostaan nähdään Anaheim Ducksin Trevor Zegras yhdessä Kanadan naisten maajoukkueen Sarah Nursen kanssa.

Lisää luettavaa