Minecraftin Java- ja Bedrock-versioiden erillinen myynti päättyy pc:llä – kaikki tietokonemainarit omistavat jatkossa molemmat

Kuilu Minecraftin eri versioiden välillä kapenee, joskin ne pysyvät yhä erillisinä peleinä.

6.6.2022 18:47

Microsoft ja Mojang ovat muuttamassa tapaa, jolla Minecraftia myydään jatkossa pc:llä.

Minecraftista on ollut jo pidemmän aikaa saatavilla pc:lle sekä pelin alkuperäinen Java-ohjelmointikieleen pohjautunut versio että modernimpi Bedrock-versio, joita on myyty erikseen toisistaan. Kesäkuun 7. päivä alkaen näin ei kuitenkaan enää ole, sillä Minecraftin pc-ostajat saavat automaattisesti haltuunsa sekä pelin Java- että Bedrock-version.

Muutos ei koske vain uusia pelaajia, vaan myös Minecraftin jo entuudestaan omistaneita pc-mainareita. Jos hallusta löytyy siis esimerkiksi Minecraftin Java-versio, saa Bedrock-version myös vastaisuudessa käyttöönsä veloituksetta ja toisinpäin. Mojang tosin huomioi, että puuttuva versio ei putoa nykyisten Minecraft-pelaajien käyttöön välttämättä heti 7. päivä, vaan prosessissa voi mennä alkuun 2-3 päivää.

Mojangilla korostetaan lisäksi, ettei yhdistyminen tarkoita loppua vanhempaan koodipohjaan perustuvalle Java-versiolle.

– Java ja Bedrock pysyvät erillisinä peleinään, joilla on omat tietyt ominaisuutena. Ainut ero vanhaan on se, että saatte nyt molemmat oletuksena ostaessanne Minecraftin pc:lle. Ne myös toimivat saman käynnistysohjelman alla, Mojangin Cristina Anderca summaa.

Lähde: Mojang

Lisää luettavaa