Dead or Alivet ja Blue Dragon eivät ole onnistuneet nostamaan Xboxia varteenotettavaksi kilpailijaksi Japanin markkinoilla ja vaikka joskus harvoin Xbox-pelejä näkyykin myydyimpien pelien listoilla, ei Xbox tai sen pelit myy Japanissa lähimainkaan tarpeeksi.

Japanilaiset pelinkehittäjät kertoivat mielipiteitään GameStopin kyselyssä siitä, miksi japanilaiset vihaavat Xboxia:

Soul Calibur IV:n pääohjelmoija tykitti: ”Menestyäkseen Japanissa Xbox tarvitsee japanilaisia pelejä, ei ulkomaisia pelejä japaniksi käännettynä!”

Nimettömänä pysyttelevä Ace Combatin kehittäjä taas kertoo, etteivät japanilaiset halua vaikeita ja stressaavia pelejä, kuten länsimaiset. He haluavat sitä vastoin pelata rauhallisia ja hidastempoisia japaniroolipelejä. Xbox tarvitsee enemmän Blue Dragoneita.

Toinen nimetön kehittäjä kertoi ulkomaalaisten pelien olevan vaikeita. Niissä ei ilmoiteta kyllin tarkasti seuraavia tavoitteita, vaan pelaaja joutuu itse ottamaan selvää, mitä pelissä pitäisi tehdä. Nyt ulkomaisetkin pelit ovat helpottuneet, mutta mielikuva vaikeudesta on jäänyt Japanissa elämään.

Infinite Undiscoveryn ohjaaja Hiroshi Ogawa taas kertoo, että ensimmäinen Xbox hävisi PlayStation 2:lle yksinkertaisesti japanilaisten roolipelien puutteen takia. Xboxilla ei vain ole pelejä, joita japanilaiset haluaisivat pelata.

Aika näyttää, miten tulevat nimikkeet vaikuttavat Xboxin menestykseen Japanissa.

Lähde: Kotaku

Lisää luettavaa