On tullut aika hyvästellä yllätysjulkistuksilla täytetty viikko 14/2022. Ohessa Pelaaja.fin kooste sen suurimmista peliuutisista.


Suomalaiset peliklassikot Max Payne ja Max Payne 2 palaavat uuden sukupolven uusioversioilla – alkuperäiskehittäjä Remedy taas ruorissa

Remedy Entertainment ja sen 2000-luvun alussa luoma Max Payne -sarja ovat palaamassa yhteen. Espoolaisstudio on ilmoittanut yhdessä Rockstar Gamesin kanssa, että se on työstämässä täysin alusta asti tehtävää uusioversiota sekä alkuperäisestä Max Paynesta että Max Payne 2: The Fall of Max Paynesta.

Lue koko uutinen


Pelilegenda jatkuu alkuperäisten kehittäjien johdolla – tässä on Return to Monkey Island!

Seikkailupelisarja Monkey Island on saamassa uuden osan alkuperäisiltä luojiltaan. Vielä myöhemmin tänä vuonna ilmestymässä on Return to Monkey Island, jonka suunnittelu- ja käsikirjoituspuolesta ovat vastuussa LucasArts-konkarit Ron Gilbert sekä Dave Grossman.

Lue koko uutinen


Kingdom Hearts IV on virallista – tässä ensitrailerit ja kuvat sekä sivuseikkailu Missing-Link

Kingdom Hearts IV on paljastunut virallisesti. Square Enix esitteli ensitrailerin tulevasta toimintaroolipelistään osana Japanissa järjestettyjä pelisarjan 20-vuotisjuhlallisuuksia, jonka yhteydessä julkistuksensa sai myös mobiilipeli Kingdom Hearts Missing-Link.

Lue koko uutinen


Uusi Tomb Raider vahvistui luottokehittäjä Crystal Dynamicsilta – tulossa Unreal Engine 5:n voimalla

Crystal Dynamics on vahvistanut työstävänsä virallisesti seuraavaa uutta Tomb Raider -sarjan osaa. Edellinen Crystal Dynamicsin vetämä Tomb Raider oli vuonna 2015 ilmestynyt Rise of the Tomb Raider, kun sitä kolmisen vuotta myöhemmin seurannut Shadow of the Tomb Raider oli suurimmilta osin Eidos-Montréalin käsialaa. Siinä missä kyseiset pelit luotiin vielä Crystal Dynamicsin omaa kotikutoista pelimoottoria hyödyntäen, hyrrää uuden pelin konepellin alla nyt Epic Gamesin upouusi Unreal Engine 5.

Lue koko uutinen


Uuden sukupolven pelimoottori Unreal Engine 5 julkaistiin virallisesti – Microsoft-studio paljasti uuden teknologianäytteensä

Epic Games on julkaissut virallisesti uuden sukupolven Unreal Engine 5 -pelimoottorinsa. Suositun ohjelmistokehyksen viimeisimpään inkarnaatioon on voinut tutustua jo viimeisen vuoden ajan varhaisjulkaisuversion merkeissä, mutta nyt se on täysvoimaisesti ulkona kaikille kiinnostuneille niin ammattikehittäjiä kuin harrastelijoita myöten.

Lue koko uutinen


Ghost Recon Breakpoint sai viimeisen sisältöpäivityksensä – uusi peli huhuissa

Ghost Recon Breakpointin sisältötuki on saapunut päätökseensä, Ubisoft kertoo. Pelisarjan Twitter-tilillä julkaistussa viestissä kerrotaan alkuvuoden aikana julkaistujen sisältöpäivitysten, kuten Operation Motherland -pelitilan sekä Quartz -NFT-varusteiden, jääneen pelin viimeisiksi päivityksiksi.

Ghost Recon -pelit tuskin kuitenkaan loppuvat tähän. Huhujen mukaan uusi teos olisi kehityksessä OVER-työnimellä varustettuna.

Lue koko uutinen


Kotimainen Returnal kahmi palkintoja briteissä – palkittiin vuoden 2022 parhaana pelinä ja kolmella muulla palkinnolla

Housemarquen Returnal kahmi palkintoja torstai-iltana järjestetyssä BAFTA-palkintogaalassa. Brittiakatemia palkitsi Returnalin vuoden 2022 parhaana pelinä. Lisäksi PS5-yksinoikeuspeli kävi pokkaamassa palkinnot äänisaavutuksistaan ja musiikistaan. Myös pelin päähahmo Selene Vassosia esittänyt Jane Perry palkittiin roolisuorituksestaan parhaan pääosan esittäjän palkinnolla.

Lue koko uutinen


World of Tanks -kehittäjä lähtee Venäjältä ja syntymaastaan Valko-Venäjältä

World of Tanks -verkkopelin kehittäjä Wargaming jättää Venäjän ja Valko-Venäjän taakseen Ukrainan sodan vuoksi. 23 vuotta sitten Minskissä perustettu yhtiö kertoo jo aloittaneensa toimenpiteet kaupungissa sijaitsevan studionsa sulkemiseksi.

Lue koko uutinen


Gran Turismo 7:n odotettu päivitys on täällä – palkintoparannuksia ja tuoretta kisattavaa tarjolla

Uusi joukko viilauksia ja sisältöä on rantautunut Gran Turismo 7:ään tuoreen 1.11-päivityksen myötä. Torstaina julkaistu päivitys tasapainottaa luvatusti muun muassa pelin palkitsemiskäytäntöjä mutta lisää myös muutamia tuoreita kisoja selätettäväksi.

Lue koko uutinen


Nämä pelit saapuivat tällä viikolla – Skywalker-saagaa ja roolipelilegendan ehostettu askel

Huhtikuu on käynnistynyt toden teolla, mikä tarkoitti uusien pelijulkaisun saralla muun muassa Lego Star Warsin paluuta ja virtuaalisen baseball-kauden alkamista MLB The Show’n myötä. Ensimmäistä kertaa Euroopassa päästiin virallisesti käsiksi myös roolipeliklassikko Chrono Crossiin, kiitos sen uuden remasteroidun version.

Lue koko uutinen


Viikon aikana kerrottuja julkaisupäiviä

Lisää luettavaa