Lukijat ovat puhuneet: Vahvistunut Grand Theft Auto 6 jakaa kansaa – ja herättää myös huolia

Viime viikon GTA 6 -kyselyn tulokset ovat selvillä.

14.2.2022 15:16

Pelaaja.fin viime viikon kysymyksen tulokset ovat selvinneet. Sivustolla kysellään joka maanantai milloin mitäkin peliaiheisia kysymyksiä, ja kuluneen seitsemän päivän aikana tiedusteltiin, kuinka suuret odotukset Rockstarin vahvistamaa seuraavaa Grand Theft Auto -peliä kohtaan ovatkaan.

Kyselyyn karttui lopulta 717 ääntä, jotka jakautuvat tällä kertaa melko tasaisesti niin positiviisten kuin negatiivistenkin vastausvaihtoehtojen kesken. Suurimman yksittäisen enemmistön mukaan GTA 6:ta kohtaan ei silti olisi minkäänlaisia odotuksia, kun taas seuraavaksi eniten kannatusta haali vastausvaihtoehto ”kohtalaiset”.  Tarkemman vastausjakauman voi katsoa ohesta.

Rockstar vahvisti seuraavan GTA-pelin kehityksen. Kuinka suuret odotukset sinulla on peliä kohtaan?

Ei minkäänlaiset 22 %
 
Lähinnä huolestuneet 12 %
 
Vähäiset 14 %
 
Kohtalaiset 20 %
 
Suuret 18 %
 
Jättimäiset 14 %
 

Avointen kommenttien puolella näkökannoissa painottuivat enemmän huolestuneisuus. Näkemyksiä avarrettiinkin muun muassa seuraavanlaisin sanankääntein.

– Huolestuneet. Pelkään, että GTA Onlinen menestyksen jälkeen tarinavetoinen yksinpeli jää toissijaiseksi, jos offline-yksinpeliä on edes enää olemassa, kun taas ”Definitive Edition” mielestäni osoittaa sen että nimellä rahastaminen ajaa nyky-Rockstarilla laadun edelle ja arvostetut nimikkeet nähdään enemmän rahasampona kuin ylpeydenaiheena, Angel of Death kirjoittaa.

– Hieman pelolla odottelen – GTA Online on ollut sen verta valtaisa menestys, että voisi kuvitella Rockstarin painottavan entistä enemmän online-puolta seuraavassa osassa. GTA V:een ei valitettavasti tullut yhtään yksinpelilaajennusta ja pahoin pelkään että sama meininki jatkuu kuutosversionkin kohdalla, ennustaa GrumpyOldMan.

– Toistaiseksi Rockstarin avoimen maailman pelit eivät ole omalla kohdalla pettäneet, mutta maailma on muuttunut GTA V:n (ja oikeastaan RDR2:nkin) jälkeen. GTA ei ole enää sama uniikki tantori open world -pelien maailmassa kuin vielä 10-20 vuotta sitten, eikä pelisarjaa tähän asti kynäillyt Dan Houser ole enää edes talossa. Uhkapilviä on siis ilmassa jo valmiiksi, mutta kuten jotkut ovat täällä jo sanoneetkin, niin online-komponentin painoarvo pelin sisällössä tulee itselleni – paatuneena yksinpelijääränä – olemaan elämän ja kuoleman kysymys. Niin tai näin, tekee sarja kuutosen kohdalla selkeän hai-loikan tai ei, niin olisin hyvin hämmästynyt jos niin maailman kuin studion sisäiset muutokset eivät jollain tapaa välittyisi valmiissa tuotteessa, pallottelee vuorostaan lindario.

Lisää luettavaa