Lukijat ovat puhuneet: Metroid-sarja toimii tasavertaisesti kaksi- ja kolmiulotteisena

Metroid-sarja maistuu niin kaksi- kuin kolmiulotteisena, paljastaa lukijakyselymme tulokset. 2D-osia suosii silti huomattava osa.

11.10.2021 14:08

Pelaaja.fin viime viikon Metroid-kyselyn lopulliset tulokset ovat varmistuneet. Switchille ilmestyneen Metroid Dread -pelin julkaisun kunniaksi päätimme kysyä, toimiiko sarja lukijakuntamme mielestä paremmin Dreadin tapaan kaksiulotteisena vai kenties kolmiulotteisena Metroid Prime -trilogian tapaan.

Kysely keräsi yhteensä 492 vastausta, jossa molemmat tyylit saivat osakseen kannatusta. Vastaajista yhteensä huomattavat 25 prosenttia onkin vakaasti sitä mieltä, että molemmat tyylit ovat tasavertaisia. Toiset 24 prosenttia vastaajista piti vuorostaan kaksiulotteista tyyliä selkeästi parempana, kun taas kolmiulotteisen tyylin nimeen vannoi 8 prosenttia vastaajista.

Vastaajista yhteensä 14 prosenttia ei halunnut antaa tuomiota suuntaan taikka toiseen, koska eivät olleet pelanneet kuin vain toisella tyylillä toteutettuja Metroid-osia. Huomattavin 30 prosentin enemmistö sen sijaan ilmoitti, ettei ole koskaan tarttunut sarjan peleihin.

Toimiiko Metroid-sarja mielestäsi paremmin 2D- vai Metroid Primen tapaan 3D-pelinä?

Selkeästi kaksiulotteisena 24 %
 
Selkeästi kolmiulotteisena 8 %
 
Molemmat ovat tasavertaisia 25 %
 
En osaa sanoa, olen pelannut vain 2D-osia 10 %
 
En osaa sanoa, olen pelannut vain 3D-osia 4 %
 
En ole pelannut lainkaan Metroid-pelejä 30 %
 

Avoimen keskustelun puolella tapaus kirvoitti seuraavanlaisia kommentteja.

– Täytyy sanoa, että molemmat toimii, mutta eri tavoin. Kaksiulotteisissa Metroideissa on erityistä se miten hienolta liikkuminen tuntuu ja näyttää. Pystyy tekemään seinähyppyjä, pommihyppyjä, shinesparkeja ja niin edes päin. 3D-pelit taas ovat immersiivisempiä. On hämmästyttävää miten hyvin jo kohta 20 vuotta vanha Metroid Prime ja sen jatko-osat on kestäneet aikaa. Kuitenkin sekä 2D- että 3D-peleissä on sama aito Metroid-fiilis, Qvistus kiteytti.

– Molemmat ovat tasavertaisia tai vähintäänkin täydentävät toisiaan. Pelaan Metroidien 2D- ja 3D-osia fiiliksen mukaan. Jos haluan suoraviivaisempaa toimintaa ja speedrunnausta, niin käännyn 2D-osien pariin. Jos taas haluan enemmän tutkiskella ja fiilistellä eri alueita, niin 3D-osat tarjoavat tähän paremmat puitteet, Losstarot kertoi.

– Molemmat ovat tasavertaisia. Ensimmäinen Metroid-peli jonka omistin oli ensimmäinen Prime. Olin kokeillut aikaisemmin NES- ja SNES-Metroideja, mutta Prime oli se joka minut sai puolelleen. Sen jälkeen olen pelannut myös 2D-pelejäkin, molemmat toimii omalla tavallaan todella hyvin. Fwank_91 kirjoitti.

– Vaikka Retro Studios teki fantastista työtä Prime-sarjalla, kaksiulotteisuus on vain parempi. Metroid Fusion ja Zero Mission ovat niin sulavaa 2D-toimintaa, että vastavaa saa hakea. 3D-Metroidit tulivat lähelle tuota vain aliarvostetussa Other M:ssä ja suoranaiset valheet jota fanikunta tuosta pelistä suoltaa on naurettavaa, tuumi Brutal1ty.

Tällä viikolla vuorostaan kysely uppoutuu Rockstarin vahvistamaan Grand Theft Auto: The Trilogy – Definitive Edition -kokoelmaan, joka tuntui kiinnostavan suuresti lukijakuntaa. Alkaneen viikon aikana tiedustellaankin, minkä siihen lukeutuvan pelin pariin palaamista lukijat odottavat eniten. Uuteen kyselyyn voi vastata halutessaan täällä.

Lisää luettavaa