Legendaarinen Sega Mega Drive julkaistaan käsikonsolina, joka käyttää alkuperäisiä pelikasetteja

Retropelaajat riemuitkaa!

10.1.2024 10:15

Retropelien ystäville on luvassa täydennystä hankintalistoille Hyperkinin uuden laitepaljastuksen myötä.

Lisälaitteiden ja retropelivälineiden valmistajana tunnettu Hyperkin on esitellyt uuden Mega 95 -pelilaitteen. Kyseessä on kannettava versio Segan legendaarisesta Mega Drive -konsolista.

Mega 95 on viiden tuuman näytöllä varustettu Mega Drive -käsikonsoli, jonka näytön ympärillä on käytännössä Mega Driven ohjaimesta muistuttavat ristiohjaimet ja painikkeet. Mega 95 tukee Mega Driven pelikasetteja, eli konsolilla voi pelata aitoja alkuperäisiä Mega Drive -pelejä. Hyperkin ei ole paljastanut yksityiskohtia laitteen teknisestä toteutuksesta, mutta tiettävästi Mega 95 hyödyntää laitteistopohjaista emulaatiota. Pelien tulisi siis vastata pitkälti alkuperäistä konsolikokemusta, vaikka laitteisto ei olekaan identtinen Mega Driven kanssa.

Konsolin kuvasuhdetta voi vaihtaa lennosta alkuperäisen 4:3 -kuvasuhteen ja koko laajakuvaruudun täyttävän 16:9 -kuvasuhteen välillä. Konsoli on käytettävissä käsikonsolina kymmenisen tuntia yhdellä latauksella, mutta laitteen voi myös liittää televisioon telakan kautta. Telakka mahdollistaa myös lisäohjainten liittämisen laitteeseen moninpeliä varten.

Hyperkin ei ole vielä paljastanut Mega 95:n hinnoittelua. Hyperkin kuitenkin myy tällä hetkellä esimerkiksi vastaavanlaista Super Nintendo -konsolin kannettavaa versiota 120 dollarin suositushinnalla.

Sega julkaisi alun perin vuonna 1995 oman kannettavan versionsa Mega Drive -konsolista. Pohjois-Amerikassa Genesis Nomadina tunnettu käsikonsoli oli kuitenkin kaupallinen pettymys, eikä laitetta lopulta julkaistu muilla markkina-alueilla.

Lähde: Verge

Lisää luettavaa