Lähteet: koko Grand Theft Auto V:n lähdekoodi päätyi verkkoon jättimäisessä Rockstar Games -vuodossa

Grand Theft Auto V:n lähdekoodin kerrotaan päätyneen verkkoon Rockstar Games -tietomurron seurauksena.

25.12.2023 10:40

Grand Theft Auto V:n lähdekoodin kerrotaan päätyneen kokonaisuudessaan verkkoon valtavan vuodon seurauksena.

Rockstar Games joutui viime vuonna tietomurron kohteeksi. Murron seurauksena verkkoon päätyi keskeneräistä pelikuvaa äskettäin esitellystä Grand Theft Auto VI:stä, mutta tietojen kerrottiin tuolloin sisältäneen myös Rockstar Gamesin lähdekoodia.

Nyt verkossa liikkuvien väitteiden mukaan Rockstar Gamesilta on vuodettu lisää arkaluontoista aineistoa. Vuodon väitetään sisältävän koko Grand Theft Auto V:n lähdekoodin, jonka lisäksi myös keskeneräiseksi jääneen Bully 2:n tiedostojen kerrotaan päätyneen verkkoon osana samaa vuotoa. Vuodettujen tiedostojen kerrotaan sisältävän myös Grand Theft Auto VI:een liittyvää koodia, vaikka sen osuus vaikuttaisikin määrällisesti pienemmältä.

Vuodon todenperäisyyttä ei ole vielä vahvistettu, mutta todistusaineistona julkaistut kuvakaappaukset viittaisivat lähdekoodin olevan peräisin viimevuotisesta vuodosta. Kuvissa näkyvät tiedostojen päiväykset ajoittavat muutosajankohdan viime syyskuulle, jolloin Rockstar-tietomurto tuli julkisuuteen.

Rockstar Games ei ole kommentoinut väitteitä vuodosta. Lähdekoodivuodolla saattaa kuitenkin olla vaikutuksia Grand Theft Auto Onlinen tietoturvaan, sillä se voi avata esimerkiksi huijausohjelmien kehittäjille uusia keinoja pelin suojausten kiertämiseen.

Lähde: Insider Gaming

Lisää luettavaa