Ohjelmistojätti Microsoft kertoo lähettäneensä maailmalle 11,6 miljoonaa Xbox 360 -konsolia. PlayStation 3:a on toimitettu jälleenmyyjille yhteensä 5,5 miljoonaa, joista kuluttajat ovat kantaneet koteihinsa noin neljä miljoonaa yksikköä. Wii puolestaan on myynyt arviolta yhdeksän miljoonaa kappaletta.

Financial Times kertoi kuitenkin, että Microsoftin uuden sukupolven konsolia olisi myyty 8,9 miljoonaa yksikköä. Tämä puolestaan tekisi Nintendosta markkinajohtajan. Uusimpien arvioiden mukaan Xbox olisi edelleen kuitenkin niukasti johdossa.

Myyntien arvioiminen on erittäin hankalaa. Sony, Microsoft ja Nintendo ilmoittavat usein vain jälleenmyyjille toimitetut yksiköt, ja näiden pohjalta analyytikot sitten tekevät arvionsa myytyjen konsolien määrästä. Tällä hetkellä on vielä epäselvää, mikä laite konsolisodassa todellisuudessa on johdossa. Yllämainittujen tietojen valossa voi kuitenkin esittää arvion, että Wii ja Xbox 360 ovat täysin tasoissa – ja joulumyynneissä parhaiten menestynyt voi olla vahvoilla, kun konsolisodan todellista voittajaa etsitään.

Lisää luettavaa