Mario Kart Wii julkaistaan vihdoin. Pelin arvostelu löytyy seuraavasta Pelaajasta, ja itse pelin voi noukkia tänään kaupoista. Pelaaja-lehti järjesti Amo Oy:n kanssa yhteistyössä ennakkotapahtuman, jossa Marion ystävät pääsivät testaamaan peliä kaksi päivää ennen sen julkaisua.

Paikan päällä käytiin tiukka aika-ajokisa. Viisi parasta kuskia palkittiin tuoreilla Mario Karteilla. Kilpailun ykköspaikalle selviytyi Joel Koski, joka ajoi Mario Circuit -radan ympäri ajassa 32:517.

voittajat.jpg

Tapahtumassa oli pelien lisäksi tarjolla pientä purtavaa ja virvokkeita. Paikallaolijoiden mukaan peli oli kuitenkin tärkein syy lähteä tapahtumaan. Mario Kart Wii upposi pelien ystäviin, ja osa paikalla olleista oli tullut tapahtumaan kauempaakin. Lähes jokainen osanottaja antoi saman vastauksen kysyttäessä: ”Kyllä tämä paras Mario Kart on sitten N64-version. Double Dash ei ollut mieleeni, mutta DS-versio oli hyvä jälleen. Niin, ja tämä Wii-versio tietenkin.”

Pelaajat myös pitivät Wii-ohjaimen kallistelua parempana ohjaustapana kuin perinteistä tattia: ”Ehdottomasti, erityisesti rattiin kytkettynä kallistelu toimii erinomaisesti.”

kart10-copy.jpg

Haastattelimme paikalla ollutta Janne Kaitilaa. Pelifoorumeilla myös finngamerinä tunnettu pelimies kommentoi: ”Tulin tapahtumaan pääasiassa juttelemaan tuttujen kanssa ja syömään ilmaista ruokaa, kiva kun kutsuttiin. Tiesin kyllä ettei kilpailussa pärjätä, mutta oli pakko silti osallistua, että Mario Kartin voisi voittaa.”

finngamer.jpg

”Mahdollisesti tämä on paras Mario Kart. Nurkkaboostien merkitystä on vähennetty, mutta toisaalta niitä on helpompi tehdä. Tämä palvelee erityisesti kokemattomia Mario Kartin pelaajia kuten minua, ja siksi hupipelaaminen kavereiden kanssa luonnistuu paremmin. Ratti vaikutti ihan mukavalta käteen. Se on paras Wii-ratti tähän mennessä kuten arvata saattoi. Ja on siitä ihan hyötyäkin, sillä ohjain pysyy paremmin tarkoitetussa asennossa.”

kart1-copy.jpg:

kart2-copy.jpg kart3-copy.jpg kart4-copy.jpg kart5-copy.jpg kart6-copy.jpg kart7-copy.jpg kart8-copy.jpg kart9-copy.jpg kart12-copy.jpg

Kuten aiemmin todettiin, Mario Kart Wii on kauppojen hyllyillä tänään.

Lisää luettavaa