Analyytikko Billy Pidgeon uskoo, että seuraavassa sukupolvessa konsolien hinnat ovat huomattavasti nykyisiä halvempia heti konsolien elinkaaren alusta lähtien. Halvemmat hinnat verottavat Wiin tavoin konsolien teknistä puolta. Pidgeonin mukaan PlayStation 3 jää ehkä viimeiseksi konsoliksi, jonka sisältämä teknologia on viimeistä huutoa. Sen sijaan valmistajat keskittyvät jatkossa Wiin kaltaiseen halpaan teknologiaan ja satunnaispelaajille sopiviin peleihin.

Arvailujen mukaan Sony otti noin 200 euroa takkiin jokaisesta myydystä PS3:sta sen ensimmäisten kuukausien aikana. Myös Xbox 360:tä myytiin aluksi tappiolla. Tämä on kuitenkin melko yleinen malli konsolibisneksessä: itse konsolit myydään aluksi tappiollisina pelimyynnin kääntäessä kurssin voiton puolelle.

Nyt pelimaailman säännöt Pidgeonin mukaan ovat muuttumassa, sillä vain hieman Nintendon edellistä konsolia, Gamecubea, tehokkaampi Wii on vienyt teknisesti kehittyneempiä kilpailijoitaan myynneissä. Analyytikon mukaan Sony ja Microsoft tekevät kuitenkin voittoa vielä tässä sukupolvessa, mutta seuraavan sukupolven alkaessa on aika vaihtaa taktiikkaa.

Lähde: Next-gen

Lisää luettavaa