”Kojima Productions on ja pysyy itsenäisenä” – Hideo Kojima tyrmää käynnistämänsä huhut PlayStation Studiosiin liittymisestä

Kojima Productions ei ole liittymässä PlayStation Studiosiin.

17.4.2022 09:10

Veteraanikehittäjä Hideo Kojima on tyrmännyt huhut Kojima Productions -studion liittymisestä PlayStation Studiosiin.

Huhut lähtivät liikkeelle aikaisemmin tällä viikolla, kun Kojima itse julkaisi Twitter-tilillään yhdistymiseen viittaavan kuvan. Kuvassa PlayStation Studiosin pelisarjojen joukkoon on liitetty Kojima Productionsin kehittämä Death Stranding, minkä tulkittiin viittaavan PlayStation Studiosin tuoreimpaan hankintaan.

Kojima itse katkoi huhuilta siivet myöhemmässä twiitissään. Hän pahoittelee uudessa viestissään väärinkäsitystä ja totetaa Kojima Productionsin olleen ja pysyvän itsenäisenä studiona. Hän ei kuitenkaan kerro syytä hämmennystä herättäneen kuvan julkaisemiseen, mikä herättää kysymyksiä studion tilanteen suhteen.

Kojima Productionsin on huhuttu työstävän Microsoftin kanssa yksinoikeudella Xboxille julkaistavaa uutta peliä. Pelin kehitystä ei ole vahvistettu virallisesti, mutta pelitoimittaja Jeff Grubb kertoi tällä viikolla podcastissaan projektin olleen käynnissä vielä pari viikkoa sitten. Mahdollinen PlayStation Studios -kauppa ei toki estäisi pelin julkaisemista Xboxille. Esimerkiksi Xbox Game Studiosiin liittynyt Bethesda on julkaissut kaksi PlayStation-yksinoikeuspeliä vielä kaupan jälkeen.

Lähde: VGC, Eurogamer

Lisää luettavaa