Japani kielsi luvattomien latauspelien jälleenmyynnin ja tallennusten muokkaamisen vankilatuomion uhalla

Digitaalisten peliavainten jälleenmyynti ja pelitallennusten muokkaamiseen tarkoitettujen työkalujen jakelu on kielletty Japanissa.

4.1.2019 13:02

Japani on lisännyt lainsäädäntöönsä pelialaa koskevia rajoituksia.

Epäreilun kilpailun rajoittamiseen tähtäävään lainsäädäntöön on lisätty joulukuussa rajoitus, joka kieltää luvattomien digitaalisen ohjelmiston latausavainten jälleenmyynnin ilman kehittäjän lupaa. Käytännössä lakiuudistus tähtää kieltämään luvattomien koodien sarjamyymisen jälleenmyymisen huutokauppasivustoilla.

Uudistuksen yhteydessä rajoitettiin myös pelitallennusten muokkaamista. Laki kieltää nyt myös tallennusten muokkaamiseen tarkoitettujen työkalujen ja palveluiden tarjoamisen, minkä uskotaan rajoittavan pelien modaamista. Lakiuudistuksen seurauksena esimerkiksi PS4-pelitallennusten muokkaamiseen tarkoitetun CYBER Save Editorin myynti on lopetettu kehittäjän verkkosivuilla.

Lain rikkomisesta voidaan langettaa enintään viiden miljoonan jenin (n. 40 900 €) sakkorangaistus tai viiden vuoden vankeustuomio.

Korjaus: Uutisen alkuperäinen versio perustui väärin käännettyyn tietoon, jonka mukaan myös laillisesti myytyjen peliavaimien jälleenmyynti olisi laitonta. Uutista on päivitetty korjauksen mukaiseksi.

Lähde: Gamesindustry.biz

Lisää luettavaa