Nintendon koodinimellä NX tunnettu seuraava pelialusta saattaa hyvinkin olla ensisijaisesti kannattavaa pelaamista varten suunniteltu konsoli. Näin on raportoitunut ainakin pelisivusto Eurogamer, joka kertoo kuulleensa läjän yksityiskohtia uudesta laitteesta useammaltakin eri lähteeltä.

Eurogamerin tietojen mukaan NX tulee hyödyntämään omaa näyttöään, mikä mahdollistaa sen käyttämisen perinteisen puoleisena käsikonsolina. Laitetta ympäröivät ohjainosat ovat tarvittaessa kuitenkin myös irrotettavia, minkä lisäksi laite on jonkinlaisen telakan voimin mahdollista kytkeä televisioon suuremman ruudun pelikokemuksia varten.

NX:n sisuksiin Nintendon kerrotaan iskeneen Nvidian Tegra-mobiiliteknologiaa, kun taas laitteen hyödyntämä käyttöjärjestelmä tulee olemaan suurelta osin Nintendon itsensä luoma. Levyjä NX ei ilmeisesti myöskään syö, vaan se jatkaa Nintendon käsikonsoleille tyypillisesti jonkinlaisten pelikasettien hyödyntämistä.

Ilmeisesti Nintendo on suositellut, että ainakin alustavasti laitteella kannattaa käyttää tilavuudeltaan 32 gigatavun kokoisia kasetteja.

Oletettavasti pelien lataaminen tulee vielä myös olemaan mahdollista laitteella. Taaksepäin yhteensopivuutta siihen ei sen sijaan kannata välttämättä odotella sen hyvin omanlaisensa arkkitehtuurin takia.

Nintendo on toistaiseksi ollut virallisesti hyvinkin hissukseen siitä, mitä NX:n on tarkoitus vielä olla. Kauppoihin laite olisi tarkoitus saada ensi vuoden kevään tienoilla myöskin Wii U:lle matkaavan The Legend of Zelda: Breath of the Wildin tukemana.

Lähde: Eurogamer

Lisää luettavaa