Huhu: Microsoft valmistautuu ostamaan roolipelikehittäjä Obsidian Entertainmentin

Microsoft saattaa vielä napata omistukseensa Obsidian Entertainmentin.

9.10.2018 19:03

Roolipelikehittäjä Obsidian Entertainment saattaa olla pian osa Microsoftia. Lähderaporteistaan tunnettu Kotaku kertoo kuulleensa kolmelta asian suhteen informoidulta taholta, kuinka neuvottelut kaupoista ovat tällä hetkellä jo niinkin pitkällä, että enää on melkeinpä vain ajan kysymys, kun nimet ovat paperissa.

Vuonna 2003 perustettu Obsidian Entertainment on tähän asti ollut itsenäinen studio, joka on toimintansa aikana tehnyt paljon yhteistyötä useiden eri peliyhtiöiden kanssa. Sen viimeisimpiä luomuksia ovat olleet joukkorahoitetut Pillars of Eternity -roolipelit, mutta yhtälailla joukkoon mahtuu esimerkiksi Fallout: New Vegasin, South Park: The Stick of Truthin ja Star Wars: Knights of the Old Republic II:n kaltaisia tuotoksia.

Studio muodostui aikoinaan tietokoneroolipelikehittäjä Black Isle Studiosin entisestä henkilöstöstä. Historiaa sillä on siis ollut myös klassikoiden, kuten Planescape: Tormentin ja Icewind Dalen kanssa.

Obsidianin hankkiminen ei olisi mikään erityisen yllättävä veto Microsoftilta. Aiemmin kesällä se ilmoitti panostavansa omaan pelinkehitysvoimaansa hankkimalla peräti neljä tunnettua pelistudiota omistukseensa. Obsidian voisi hyvinkin olla looginen lisä tähän joukkoon. Kotakun raportin mukaan Obsidianin hankinta olisi Microsoftille nimenomaan keino panostaa sen pc-kehitystä, mikä on ollut osa yhtiön suunnitelmia viime aikoina.

Hieman kränää yhtiöiden välillä on ollut kyllä menneisyydessä. Xbox Onen julkaisun lähestyessä Obsidianin oli määrä tehdä Microsoftin julkaisema roolipeli Stormlands, joka kuitenkin kaatui osin erimielisyyksien värittämissä olosuhteissa.

Microsoft ja Obsidian ovat kieltäytyneet kommentoimasta huhuja. Obsidianin toistaiseksi julkistamatonta uutta roolipeliä julkaiseva Private Division ei sekään ole halunnut kommentoida asiaa muuten kuin toteamalla, että se on vastaisuudessakin tekemässä yhteistyötä Obsidianin kanssa. Private Division on osa 2K Gamesia.

Lähde: Kotaku

Lisää luettavaa