Huhut kertovat Bungien ostaneen itsensä vapaaksi Microsoftilta. Halo-sarjaa kehittänyt tiimi on ollut Microsoftin omistuksessa useiden vuosien ajan ja kehittänyt kolme miljoonia myynyttä Halo-peliä Xboxeille. Microsoft kiistää erohuhut.

Seattlepi.com-sivustolta alun perin liikkeelle lähtenyt huhu on kuitenkin vallannut internetin ja levinnyt maailmalle. Bungie haluaa huhujen mukaan tehdä välillä muutakin kuin uutta jatko-osaa Halolle, kun taas Microsoft on lähinnä kiinnostunut uusien Halo-pelien tuottamisesta. Tästä syystä Bungie olisi siis ostanut itsensä vapaaksi.

Huhut herättävät myös paljon epäilyjä. Miksi Microsoft päästäisi Bungien niin helposti käsistään, kun firma on kuitenkin aika pitkälti vastannut Xboxien menestyksestä länsimaissa. Microsoft omistaa Bungien eikä varmasti myy lypsylehmäänsä kovin helpolla tai halvalla. Toisaalta eroamisenkin jälkeen Bungie voisi kehittää uusia Halo-pelejä Xboxeille.

Joka tapauksessa Halon oikeudet ovat Microsoftilla, joten Bungien mahdollinen lähtö ei vaikuta tulevien Halo-pelien alustaan. Haloa ei siis nähdä PlayStation 3:lla, vaikka Bungie Microsoftilta lähtisikin.

Lähde: Seattlepi

Lisää luettavaa