Halo Infiniteä kehittävä 343 Industries on vastannut pelin ulkoasun saamaan kritiikkiin. Uuden sukupolven Xbox Series X -konsolin lippulaivapelin graafinen ilme ei vastannut monien odotuksia ja päätyi äänekkään kritiikin kohteeksi viimeviikkoisen pelikuvaesittelyn jälkeen.

Virallisen blogijulkaisun mukaan studio ottaa pelin taidesuunnitteluun ja graafisiin yksityiskohtiin kohdistetun kritiikin erittäin vakavasti, vaikka studion saama palaute onkin ollut ”enemmän positiivista kuin negatiivista”. Kirjoituksessa silti tunnustetaan, ettei kritiikki ole täysin perätöntä.

– Negatiiviseen palautteeseen lukeutuu kommentteja hahmojen latteudesta, yksinkertaisuudesta ja muovisuudesta, valaistuksen elottumuudesta ja sen puuttuvasta syvyydestä sekä ruudulle pompahtavista esineistä. Monin paikoin olemme samaa mieltä. Meidän on tehtävä töitä parantaaksemme graafisia yksityiskohtia ja yleisilmettä julkaisuun mennessä, blogissa myönnetään.

343 Industriesin mukaan Xbox Games Showcase -lähetyksessä näytetty yhä työn alla olevan pelin kuvamateriaali oli myös useiden viikkojen takaisesta versiosta. Pelin graafisia ja pelimekaanisia elementtejä yhä hiotaan ja viimeistellään kohti julkaisua, mutta osa palautteesta on myös nostanut esiin myös uusia suunnitelmia.

– Vaikka osa palautteesta oli odotettua ja kohdistuu jo työn alla oleviin osa-alueisiin, osa palautteesta on nostanut esiin uusia uusia mahdollisuuksia ja ratkaisuja, joita tiimi parhaillaan arvioi. Meillä ei ole vielä varmoja vastauksia tai ratkaisuja kerrottavana, mutta tiimi työskentelee mahdollisimman nopeasti vastatakseen palautteeseen, kirjoituksessa kerrotaan.

Blogissa taustoitetaan myös pelin taidesuunnittelua, joka nojaa tällä kertaa enemmän alkuperäisen Halo-triloigan klassisempaan estetiikkaan. Tämä näkyy eloisampana väripalettina sekä esineiden ”puhtaampina” mallinnuksina, mikä ei kuitenkaan tarkoita karsitumpia yksityiskohtia.

Kirjoituksessa myös kerrotaan, ettei studiolla ole vielä varmuutta Halo Infiniten betatesteistä maailmalla jylläävän koronapandemian ja etätyöskentelyn tuomien haasteiden takia.

Halo Infinite julkaistaan loppuvuodesta niin Xbox Series X:lle, Xbox Onelle kuin pc:llekin.

Lähde: 343 Industries

Lisää luettavaa