Hakaristien automaattikielto kumottiin pelien osalta Saksassa

Saksa on jatkossa suopeampi esimerkiksi natsisymboliikkaa sisältäviä pelejä kohtaan. Täysin vapaata pääsyä ne eivät kuitenkaan saa.

10.8.2018 08:18

Hakaristit ja muut ”perustuslain vastaisten organisaatioiden” tunnukset eivät ole enää automaattisesti kiellettyjä Saksassa myytävissä videopeleissä. Maan viranomaisten luvalla Saksassa ikärajoja säätävä USK-organisaatio voi siis päästää jatkossa kyseisiä pelejä läpi tarkkailuistaan, joskaan ei kuitenkaan täysin ilman tarkastelua.

Vastaisuudessa USK:n roolina on arvioida, että peleissä käytettävät symbolit palvelevat jonkinlaista taiteellista, tai tieteellistä tarkoitusta tai kuvastavat historiallisia tai nykypäivän tapahtumia. Malli vastaa käytäntöä, jota on aiemmin käytetty hyödyksi jo esimerkiksi elokuvien kohdalla.

– Päätös on tärkeä askel peleille Saksassa. Olemme kampanjoineet pitkään, jotta pelit voisivat näytellä tasa-arvoista roolia yhteiskunnallisessa keskustelussa ilman poikkeuksia, Saksan pelialaa edustavan Game-järjestön johtaja Felix Falk kommentoi.

Lähde: Game

Lisää luettavaa