Googlen peliosaaminen se vain kasvaa: nappasi jälleen yhden PlayStation-veteraanin riveihinsä

Google kasvattaa pelialaosaamistaan. Nyt mukaan on liittynyt Richard Marks.

1.8.2018 22:45

Googlen potentiaalinen kiinnostus pelejä kohtaan ei tunnu olevan hiipumaan päin. Teknologiajätti vahvisti tällä viikolla napanneensa osaksi henkilöstöään Richard Marksin, jolla piisaa noin 20 vuoden edestä kokemusta PlayStationilla ja Sonylla työskentelystä.

Marks tunnettiin PlayStationilla keskeisestä roolistaan EyeToyn, PlayStation Moven ja PlayStation VR:n yhtenä avainkehittäjistä. Hän toimikin Sonylla osana sen kokeilullisempaa Magic Lab -osastoa.

Tarkkaan tiedossa ei ole, mitä Marks on Googlella tekemässä. Yhtiö on kuitenkin vahvistanut tämän liittyvän hänelle sopien osaksi Googlen edistyneisiin teknologiaprojekteihin erikoistunutta ATAP-tiimiä.

Marks ei ole todellakaan ainut nimekäs pelialan vaikuttaja, joka on viimeisinä vuosina loikannut Googlelle. Vasta aiemmin alkuvuodesta hyppäyksen teki myös niin PlayStationilla kuin Microsoftillakin vaikuttanut Phil Harrison. VentureBeat-sivusto huomioi, että heitäkin aiemmin Google on haalinut työntekijöikseen esimerkiksi edesmennyttä PlayStation Homea vetäneen Jack Buserin ja Xbox Live Arcaden luojaksi monesti tituleeratun Greg Canessan. Se omistaa nykyisin virtuaalitodellisuuskehittäjä Owlchemy Labsinkin.

Aiemmin tänä vuonna Googlen ympärillä on pyörinyt huhu sen omasta mahdollisesta pelialustasta, joka saattaisi lähestyä pelaamista suoratoiston voimalla. Myös esimerkiksi Microsoft on ilmoittanut olevansa kiinnostunut vastaavanlaisesta teknologiasta, mitä on tukenut sittemmin vielä oma huhunsa.

Lähde: VentureBeat

Lisää luettavaa