Donkey Kong -ennätysmies Billy Mitchell riisuttiin saavutuksistaan

The King of Kong -dokumentistakin tuttu Billy Mitchell on saanut häädön peliennätyksiä kirjaavan Twin Galaxiesin pistelistoilta.

16.4.2018 22:05

Maailmankuulu Donkey Kong -pelaaja Billy Mitchell on saanut lähtöpassit videopeliennätyksiä kirjaavan Twin Galaxiesin pistelistoilta. Häätö vahvistui pari kuukautta sen jälkeen, kun Mitchellin viimeisimpiä suorituksia asetettiin kunnolla kyseenalaisiksi niiden videotallenteiden perusteella.

Toinen pitkän linjan Donkey Kong -pelaaja Jeremy Young analysoi tuolloin, että toisin kuin on annettu ymmärtää, ei Mitchellin suorituksia tehty alkuperäisellä kolikkopeliraudalla, vaan emulaattorin voimin, mikä avaa portin myös potentiaalisille huijauksille. Tämä oli Youngin mukaan nähtävissä esimerkiksi tavalla, jolla videomateriaalissa nähtävä pelikuva piirtyi ruudulle jokaisen kentän jälkeen.

Omissa virallisissa tutkimuksissaan Twin Galaxies on tullut nyt vastaavaan johtopäätökseen ja päätynyt näin sekä poistamaan Mitchellin suoritukset listoiltaan että antamaan tälle myös porttikiellon kilpailuihinsa. Kenties merkittävimpänä lopputulemana Twin Galaxies ei enää pidä Mitchellia ensimmäisenä Donkey Kongin miljoonan pisteen rajan rikkoneena pelaajana. Tämä saavutus on nyt Steve Wieben nimissä.

Sekä Mitchell että Wiebe nousivat monien tietoisuuteen vuonna 2007 julkaistussa dokumentissa The King of Kong, joka nimenomaan käsitteli kaksikon kamppailua parhaimmista alkuperäisen Donkey Kongin pisteistä. Jo kyseisessä dokumentissa Mitchelia käsiteltiin varsin antagonistisessa asemassa, mutta tuore käänne asettaa kaiken nyt aivan uuteen valoon.

Nykyisin Wiebe pitää Twin Galaxiesin listoilla hallussaan alkuperäisessä Donkey Kongissa sijaa 12 pisteillä 1 064 500. Mitchellin paras suoritus ennen pyyhkimistä oli 1 062 800. Ykkösenä listoilla keikkuu parhaillaan Robbie Lakeman 1 247 700 pisteellä.

Mitchell on toinen suuri pelaajanimi, jonka Twin Galaxies on tänä vuonna häätänyt listoiltaan. Aiemmin tammikuussa pyyhkityksi päätyivät myös Todd Rogersin saavutukset tämän kiistellyn Dragster-ennätyksen paljastuttua humpuukiksi.

Lähde: Twin Galaxies

Lisää luettavaa