Cyberpunk 2077 -kehittäjän kehoitus tyytymättömille pelaajille hämmentää – luvattu mahdollisuus rahanpalautuksille ei toiminut ihan niin kuin annettiin ymmärtää

Sovittua palautuskäytäntöä ei olekaan sovittu kenenkään kanssa.

15.12.2020 20:07

CD Projektin Redin eilinen lausunto Cyberpunk 2077:n konsoliversioiden tilasta on johtanut hämmenykseen niin pelaajien kuin kauppiaidenkin keskuudessa.

Osana lausuntoaan CD Projekt ilmaisi, että konsoliversioihin tyytymättömät pelaajat voisivat pyytää pelistä rahojaan takaisin ja antoi näin siis ymmärtää, että se olisi järjestellyt jonkinlaisen palautuskäytännön jälleenmyyjien sekä Sonyn että Microsoftin kanssa. Useat raportit kertovat kuitenkin, että palautuskehoitukseen tarttuneet ovat törmänneet monessa tapauksessa seinään.

Tuoreessa sijoittajapuhelussa CD Projektin bisneskehityksen johtaja Michał Nowakowski onkin todennut, ettei mitään erillistä palautuskäytäntösopimusta ole tehty, vaan kehoitus on tehty puhtaasti siihen nojaten, että kauppiaiden ja alustojen omat järjestelmät hoitaisivat asian.

Raporttien mukaan hajanaiset palautuspyynnöt ovat saattanee onnistua jo ihan vain tilanteen sekavuuden ansiosta, mutta monissa tapauksissa kauppiaiden ja kauppapaikkojen palautuskäytännöt ovat tulleet vastaan. Esimerkiksi Sony ei tarjoa palautusmahdollisuutta ostotoimen jälkeen, ellei tuotteessa havaita jotain erityisen merkittyvää vikaa. Microsoftin käytännöissä on enemmän kikkailuvaraa, mutta sieltäkin on raporttien mukaan tullut tyrmäyksiä palatuuspyyntöihin.

PlayStation- ja Microsoft-kauppapaikan ulkopuoliset jälleenmyyjät ovat lähtökohtaisesti ohjanneet asiakkaita olemaan yhteydessä CD Projektin tarjoamaan sähköpostiosoitteseen. Senkään tarjoamasta avusta ei ole toistaiseksi selkeyttä, sillä ainut kauppapaikka, josta CD Projektilla on mitään valtaa on sen oma GOG-kauppapaikka. Vice-sivuston mukaan GOG-kauppakin kehoittaa olemaan tosin yhteydessä nimenomaan kehittäjä CD Projekt Rediin, jos Cyberpunkin palautuskäytännöistä haluaa kysellä laajemmin.

Lähde: The Verge, Vice

Lisää luettavaa