Blizzard valotti Diablo IV:n synkän maailman mittakaavaa – luvassa viisi aluetta ja yli 150 luolastoa

Diablo IV:ssä riittää tekemistä.

31.3.2022 06:16

Diablo IV:n kehitystiimi on vuoden 2022 ensimmäisen vuosineljänneskatsauksensa tulevan toimintaroolipelin syövereihin.

Pelin kehitystyön etenemistä valottavassa katsauksessa kerrotaan tällä kertaa, kuinka pelimaailman visuaalinen ilme rakentuu. Kehittäjien mukaan Diablo IV:n ympäristöistä pyritään rakentamaan pelisarjan aiempia osia synkemmäksi ja uskottavammaksi. Peliympäristöjen taiteellinen johtaja Chris Ryder kertoo esimerkiksi materiaalivalintojen ja arkkitehtuurin heijastelevan todentuntuista maailmaa. Myös alueellisesti vaihtelevien sääolosuhteiden ja biomien kerrotaan olevan osa alueiden ilmeen suunnittelua.

Kehittäjät paljastavat päivityksessään myös yksityiskohtia Diablo IV:n sisällön määrästä. Pelin avoimen maailman kerrotaan tarjoavan viisi aluetta kaluttavaksi. Kaikkien alueiden kerrotaan sisältävän omat vaaransa ja salaisuutensa, jotka tietenkin kulminoituvat luolastoissa. Luolastoja Diablo IV:ssä kerrotaan olevan mukana jopa yli 150 kappaletta. Luolastot rakentuvat edelleen satunnaistetun sisällön varaan, ja kehittäjien mukaan peli sisältääkin uusia työkaluja ja toimintoja, joiden avulla luolastojen ympäristöistä on voitu tehdä riittävän joustavia valtavan määrän mahdollistamiseksi.

Diablo IV:n julkaisuaikataulua ei toistaiseksi ole vahvistettu. Viime vuoden loppupuolella Activision Blizzard antoi kuitenkin ymmärtää, että pelin julkaisu saattaisi mennä vuoden 2023 puolelle. Kehittäjien kvartaalikatsaus on luettavissa kokonaisuudessaan lähdelinkistä.

Lähde: Blizzard

Lisää luettavaa