Blizzard-kohu iski myös e-urheiluun – Overwatch League menettää isoja sponsoreitaan

Coca-Colan ja State Farmin kerrotaan lopettavan Overwatch Leaguen sponsoroinnin T-Mobilen perässä.

6.8.2021 05:43

Blizzard Entertainmentin työoloihin liittyvä kohu on iskenyt myös Overwatch Leagueen.

Overwatch-räiskintäpelin ammattilaisliigan sponsorien kerrotaan purkavan yhteistyösopimuksiaan liigan kanssa. Aikaisemmin tällä viikolla mobiilioperaattori T-Mobilen logo poistettiin Overwatch Leagueen liittyvistä yhteyksistä. Uusien tietojen mukaan myös virvoitusjuomajätti Coca Cola ja vakuutusyhtiö State Farm ovat päättämässä yhteistyötään Overwatch Leaguen kanssa.

Washington Postille annetun lausunnon perusteella State Farm on kertonut arvioivansa uudelleen rajallista yhteistyötään Overwatch Leaguen kanssa, ja on pyytänyt liigaa olemaan näyttämättä yhtiön mainoksia tänä viikonloppuna. Myös Coca Colan edustaja kertoo yhtiön vetäytyvän hetkeksi arvioidakseen suunnitelmiaan Overwatch Leaguen tukemisesta.

Blizzard Entertainmentin johtoa on laitettu tällä viikolla uuteen uskoon kohun vuoksi. Ensin studion johtaja J. Allen Brackin kerrottiin jättäneen Blizzardin, jonka jälkeen myös studion henkilöstöjohdossa toiminut Jesse Meschuck astui sivuun tehtävistään. Pelialaa puhuttaneen kohu lähti liikkeelle Kalifornian osavaltion nostamasta syytteestä, jossa Activision Blizzardia syytetään syrjintää ja seksuaalista ahdistelua vilisevästä työkulttuurista.

Lähde: Washington Post

Lisää luettavaa