Bethesda hylkää maksulliset modit sittenkin – ainakin Fallout 4:n kohdalla

Fallout 4:n modeilla ei voi lyödä rahoiksi.

3.11.2015 08:56

Bethesda näyttäisi ottaneen oppia viimekeväisestä maksumodiskandaalistaan.

Yhtiö testaili maksullisten modien potentiaalia huhtikuussa Steamissa roolipelijätti Skyrimin puitteissa, mutta joutui laittamaan lapun luukulleen noin viikon sisään raivokkaan pelaajapainostuksen seurauksena. Vaikka Bethesda on kertonut toivovansa maksullisten modien saavan tulevaisuudessa vielä uuden mahdollisuuden, odotetun Fallout 4:n kuvioita niiden ei ainakaan anneta sotkea.

Fallout 4:ään etukäteen käsiksi päässeet ovat laittaneet merkille sen Steam-käyttöehtoihin ujutetun pykälän, jonka mukaan peliä varten rustattuja modeja saa jaella vain ja ainoastaan ilmaiseksi. Bethesda toki pidättää oikeuden muuttaa käyttöehtojaan tulevaisuudessa, mutta modibisneksen täydellinen poissulkeminen heti julkaisupäivästä lähtien saa suunnanvaihdoksen kuulostamaan epätodennäköiseltä.

Bethesda on jo sitoutunut Fallout 4:n tulevaan modauskulttuuriin tiiviisti kehittelemällä peliä varten viralliset Creation Kit -modityökalut, jotka ovat olleet kovassa käytössä myös studiolla itsellään. Keväällä ilmaiseksi julkaistava Creation Kit mahdollistaa pelin helpon muokkaamisen pc:llä, mutta modeja aiotaan tukea jollain tapaa myös kotikonsoleilla.

Lähde: DualShockers

Lisää luettavaa