Aito Molyneux osallistuu feikki-Molyneux’n kehitystalkoisiin

Internetin ihmeellisessä maailmassa mikään ei ole mahdotonta.

29.3.2012 15:49

Pelialan ehdottomiin legendoihin kuuluva Peter Molyneux on vahvistanut osallistuvansa MolyJam 2012 -tapahtumaan Lontoossa.

Kehitystalkoiden inspiraationa toimi Molyneux’ta pilkannut Twitter-tili, jonka pelialla itsekin työskentelevä henkilö pystytti pari vuotta sitten. Tilillä on sittemmin jaettu humoristisia ajatuksia ja peli-ideoita, joilla irvailtiin Molyneux’n usein korkealentoisille visioille.

Alun perin vuoden 2009 E3-messujen jälkeen lyhyeksi vitsiksi tarkoitettu tempaus on jatkunut edelleen ja kasvattanut suosiotaan. Tili joutui kuitenkin vaikeuksiin, kun sitä ei voinut Twitter-ylläpitäjien mielestä erottaa tarpeeksi helposti aidosta Molyneux’ta.

Nykyään jekkuilu jatkuu @greenpixeldeux-nimimerkillä, jolla on jo yli 30 000 seuraajaa.

Molydeux’n ideat inspiroivat hullunkurisuudestaan huolimatta pelintekjiöitä niin paljon, että he päättivät järjestää ”What Would Molydeux?” -tapahtuman. Maailmanlaajuisiksi kehitystalkoiksi kasvaneessa tempauksessa on tarkoitus tuottaa pelejä 48 tunnin aikana Global Game Jamin tapaan.

Peter Molyneux ei kuitenkaan sanojensa mukaan aio osallistua varsinaiseen pelinkehitykseen MolyJamissa. Vox Gamesille antamansa lausunnon mukaan hän on paikalla puhtaasti lahjakkuuksia etsimässä.

Molyneux kohahdutti hiljattain jättämällä Lionhead Studiosin ja Microsoftin siirryttyään itsenäisen 22 Cans -studion hommiin.

Joitakin esimerkkejä Molydeux’n visioista:

  • Peli jossa voi edetä vain minuutin hiljaisien hetkien aikana. Pelaajan täytyy keksiä luovia tapoja saada kansakunnat pitämään minuutin hiljaisia hetkiä.
  • Olet linnunpelätin maailmassa, jossa on vain yksi lintu.
  • Elät pienessä talossa, joka on tehty aseista. Tarvitset aseita puolustautuaksesi hyökkääjiltä, mutta tarvitset myös katon monien lastesi päälle.
  • Peli jossa ohjaat vesiputousta ja joudut matkustamaan maailmalla piilottaaksesi kulkureittejä seikkailijoilta.
  • Mitä jos taukonäppäin olisikin ase? Kunnes kehittäjät alkavat ajatella laatikon ulkopuolelta, menemme alamäkeä.

 

Lähde: Vox Games

Lisää luettavaa