Seikkailupelifanien yhdeksän vuoden odotus palkitaan viisiosaisella Tales of Monkey Island episodiseikkailulla, jonka ensimmäinen osa julkaistiin hiljattain WiiWaressa. Tosin ei ongelmitta. Nintendon latauspalvelupelien kokorajoitus nosti ikävästi päätään uutisotsikoissakin, kun Wii-käännös paljastui pc-versiota heikommaksi niin ruudunpäivityksen, lataustaukojen, grafiikan kuin äänenlaadunkin suhteen. Jopa yhden jakson hinta on varsin suolainen pc-versioon nähden. Sääli sinänsä, sillä muutoin Tales of Monkey Islandin ensimmäinen osa on mainio avaus huumoria ja pulmanratkontaa pursuavalle merirosvoseikkailulle.

Pelin kehittäjä Telltale Games on viisaasti ottanut tarinallista hajurakoa aiemmista osista, ja keskittyy nyt oman juonikokonaisuutensa kertomiseen. Heti pelin alussa käy ilmi, että Guybrush Threepwood ja kiistakumppani LeChuck ovat kokeneet monia yhteenottoja viime näkemästä, ja näin vältytään edellisten pelien tapahtumien selittelyltä.

Suuressa epilogissa LeChuck on kaapannut Guybrushin Elaine-vaimon, mutta pelastusreissullaan Threepwood tavaramerkkimäisesti sotkee asiat entistä pahemmalle tolalle. Pieleen mennyt voodoo-taika muuttaa LeChuckin yllättävään uuteen muotoon ja lennättää sankarimme Flotsam-saarelle, josta ei merkillisten tuulenpuuskien takia pystytä pakenemaan meritse. Soppaa sekoittavat myös muut merirosvot, mielenvikainen lääkäri ja Guybrushin oma käsi, johon on tarttunut vihamielinen taika.

Ensimmäisen osan tarinankerronta, pulmat ja huumori sanalla sanoen toimivat. Esineiden kerääminen, yhdisteleminen sekä hahmojen kanssa jutteleminen viihdyttävät, minkä lisäksi pulmat ovat kaikille sopivan haastavia säädettävän vinkkijärjestelmän ansiosta. Sarjakuvamaisesta ilmeestään huolimatta pelin tunnelma ja ote onkin lähempänä Ron Gilbertin kahta alkuperäisklassikkoa kuin lähestulkoon fanifiktioilta haiskahtaneita osia kolme ja neljä.

Launch of the Screaming Narwhal lupaa paljon tulevan suhteen, ja se on Telltale Gamesin paras julkaisu tähän mennessä. Wii-käännös on ongelmistaan huolimatta pakko-ostos sarjan faneille, mikäli esimerkiksi konetehot eivät riitä pc:n halvempaan ja teknisesti parempaan versioon.

6/10
Lisää luettavaa