Aarteistas on puolet mun

Mighty Quest on asynkroninen moninpeli, jossa ensin viritetään oma linna madollisimman tappavaksi ansaksi ja sitten lähdetään omalla sankarilla ryöväämään muiden pelaajien linnoja. Clash of Clansia tai vastaavia pelanneille formaatti on heti tuttu.

Linnat kootaan valmiista paloista ja varustetaan ansoilla, kuten rullaavilla hamsteripyörillä ja kirotuilla gramofoneilla, sekä hirviöillä, kuten kykloopeilla, kanoilla ja Webmaster 8.0 -hämähäkeillä. Peli on siis tehty kieli poskessa, mutta itserakkaat sankarit ja ahneet managerit eivät oikein jaksaneet naurattaa.

Sankareita on kolme erilaista, ja ne keräävät tapoista kokemusta ja saalista. Sankaria myös pitää jatkuvasti kehittää, sillä linnan laajentaminen on kiinni sankarin tasosta. Jos naapurin linnan pääsee läpi, sen omistajalta saa ryövättyä pienen summan, mutta suurin osa tuloista tulee hirviöiltä itseltään. Aluksi, kun puolustuksen paletti on pieni, linnat tuntuvat läpihuutojutuilta, mutta pian luovuus pääsee irti, vaikeustaso nousee ja tekemisiään saa miettiä ihan tosissaan. Ihan mahdottomia eivät linnat voi olla, sillä omistajan on ennen julkistamista itse päästävä oma linnansa läpi.

Hahmonkehitys perustuu kouralliseen varusteita ja muutamaan taitopuuhun, joista hahmolle saa valita neljä taitoa käyttöön. Systeemi on kevyt, mutta tuo toimintaan hieman taktikointia. Pelkällä hakkaamisella voi pärjätä, jos suosiolla rosvoaa vain alempitasoisia sekä kehystarinaan liittyviä, huomattavasti helpompia linnoja.

 

Peli on ilmainen pelata, eikä rahalla saa mitään pelillisiä etuja. Kosmeettisten esineiden lisäksi myynnissä on etenemistä nopeuttavia loitsuja sekä neljäs sankari, heavy metal -henkinen tytsä, joka onkin ehdottomasti hauskin pelattava mauttomine aseinstrumentteineen.

Peli on tällä hetkellä avoimessa betassa, mikä tarkoittaa, että raha kyllä kelpaa jo, mutta peliä tuunataan vielä. Tönkkö inventaarioruutu on suurin ongelma, muuten peli toimii sulavasti. Pelin sarjakuvamainen ulkonäkö tarkoittaa myös, että se todennäköisesti pyörii millä pc:llä hyvänsä.

Pelaajien tekemiä linnoja on ihan mukavasti tarjolla, ja hyökkäyksiä omaan linnaan tippuu tasaiseen tahtiin. Itse asiassa yllätyin, kuinka hauskaa oli katsoa muiden toilailuja itse viritettyjen ansojen kanssa. Peliä voisi tietysti pelata kilpailuhenkisesti pisteitä jahdaten, mutta se lienee parhaimmillaan kevyenä väliviihteenä. Eikä maksa mitään. The Mighty Quest for Epic Loot löytyy osoitteesta themightyquest.com.

7/10
KehittäjäUbisoft Montreal
JulkaisijaUbisoft
JulkaisualustatMicrosoft Windows
Pegi-merkinnätKiroilu, Online, Väkivalta
Lisää luettavaa