Tenchu-ninjasimulaattoreiden sarja sai alkunsa jo ensimmäisellä PlayStationilla. Pelejä on sen jälkeen ilmestynyt tasaista tahtia, mutta taso on pudonnut kerta kerralta. Xbox 360:lle julkaistu Tenchu Z ei ikävä kyllä riko tätä kaavaa.

Tällä kertaa sarjan sankarininja Rikimaru toimii pelaajan päällikkönä. Pelaaja voi luoda itselleen oman ninjan ulkoasua ja ominaisuuksia muokkaamalla. Tehtävistä kerättävällä rahalla omalle ninjalle voi ostaa valtavasti erilaisia varusteita, kykyjä, liikkeitä ja uusia mahdollisuuksia ulkoasun muokkaamiseen. Tehtäviä on kaikkiaan 50, joskin vaihtelua esiintyy liian vähän. Jossain välissä on kuulemma jotain tarinaakin.

Kaikki muu onkin sitten ennallaan: grafiikka on vanhentunutta, ohjaus kömpelöä ja vihollisvartijoiden tekoäly nollassa. Vartijat ovat tyhmiä, sokeita ja omaavat kultakalan muistin. Niinpä pelissä ei ole liikaa haastetta, kunhan muistaa pysytellä katoilla. Pelistä löytyy myös ikävästi erilaisia bugeja, kuten seinien läpi näkyvät varjot.

Edes Live-moninpeli ei vakuuta. Vastakkain ei voi ninjailla, vaan ainoastaan pelata yksinpelitehtäviä uudestaan kolmen muun pelaajan kanssa.

Välillä – silloin kun kaikki toimii – Tenchu Z:aa on jopa hauska pelata. Kokonaisuutena sitä on silti vaikea suositella muille kuin sarjan fanaattisimmille ystäville.

3/10
Lisää luettavaa