Tamagotchi Connexion Corner Shop

Aluksi asiakkaiden palvelu on leppoisaa puuhaa, mutta samojen töiden suorittaminen kymmeniä kertoja puuduttaa nopeasti.

14.9.2011 21:29

Vaikka muovimunassa asuneiden virtuaalilemmikkien kultakausi on jo ohi, Tamagotchi Connexion Corner Shop pyrkii ratsastamaan vanhalla huumalla. Pelissä on mukana alkuperäisistä Tamagotchi-leluista tuttuja ötököitä, mutta menneen menestyksen avain on hukattu.

Pelin ideana on pyörittää liikeyrityksiä oman tamagotchin kanssa. Bisnestä tehdään muun muassa kukkakauppiaana ja hammaslääkärinä. Tehtävänä on palvella tamagotchi-asiakkaita: esimerkiksi pesulassa on valittava oikea pesuaine, pyöritettävä pesukonetta ja silitettävä puhdas vaate.

Hommia paiskittaessa liikeyritys kasvaa pian seuraavalle tasolle, jolloin pääsee kokeilemaan uusia kauppoja. Palkkioksi töistä saa tietenkin gotchi-rahaa. Kilisevällä puolestaan voi ostaa tamagotchilleen erilaisia tarvikkeita.

Puuduttavaa palvelua

Aluksi asiakkaiden palvelu on leppoisaa puuhaa, mutta samojen töiden suorittaminen kymmeniä kertoja puuduttaa nopeasti. Vaikka tehtävät näennäisesti monimutkaistuvat kauppojen kasvaessa, mitään ponnisteluja helppojen tilausten täyttämiseksi ei tarvitse tehdä. Työn laadullakaan ei ole väliä – asiakkaat maksavat joka tapauksessa.

Yhdestä suoritetusta tehtävästä saa niin ikään kovin vähän palkkaa verrattuna tamagotchille tarkoitettujen tarvikkeiden hintaan. Kukkapuketteja on sidottava hurja määrä, ennen kuin edes välipalan ostaminen onnistuu.

Pelin ongelmana on myös sen käytettävyys. Päävalikkoon ei pääse kuin tiettyinä hetkinä, ja samanlaisina toistuvat turhan tuntuiset välianimaatiot kestävät aivan liian kauan. Äänimaailma on muuten hauska ja reipas, mutta tamagotchien omat ääntelyt alkavat pian pullistaa otsasuonta.

Suurin ongelma pelissä on kuitenkin se, että alun perin lemmikkinä markkinoitu Tamagotchi ei tässä versiossa ole lemmikki ensinkään. Hoivavalikosta huolimatta mötiäistä ei voi paijata eikä leikittää. Otus ei tee mitään, eikä sen kanssa voi tehdä mitään, paitsi bisnestä. Kosketuskynällä kosketettaessa se vain kivahtaa lopettamaan kutituksen. Sööteistä hahmoista ei saa mitään irti, koska pelissä on tyystin jätetty hyödyntämättä DS:n pelilaitteena mahdollistama interaktiivisuus.

4/10
Lisää luettavaa