Pari vuosikymmentä viiksekkäiden putkimiesten pelastettavana riitti prinsessa Peachille. Tällä kertaa roolit ovat vaihtuneet, kun paha koopakuningas Bowser on vanginnut Marion tovereineen. On siis pinkkipukuisen neidon vuoro auttaa pulaan joutuneita ystäviään!

Herttaista, mutta tomeraa

Super Princess Peach jatkaa herkullisella näkökulmanvaihdoksella Super Mario -pelien perhettä. Nostamalla Peachin keskushahmoksi pelintekijät ovat selkeästi tavoitelleet hankalaa kohderyhmää, eli tyttöjä. Perinteisen ”neito hädässä” -asetelman päivittäminen on ollut toimiva ratkaisu. Vaikka Peach on prinsessan arkkityyppi, hänestä löytyy nimikkopelissään roimasti modernia pimuenergiaa.

Myös ulkoasultaan Super Princess Peach on leimallisesti tyttöjen peli. Ylisöpöt hahmot, hempeät värit ja imelän iloinen taustamusiikki vetoavat kuitenkin vähän vanhempaankin naisihmiseen.

Toisaalta poikienkaan ei kannata vältellä Peachia söpöilyn vuoksi. Ulkonäöstään huolimatta Super Princess Peach on ehta tasohyppely vanhojen Mario -pelien hengessä. Klassikko-Marioista muistuttavat muun muassa tasolta toiselle vievät vihreät putket, sienipäiset toadit ja kilisevää sisältävät murskattavat tiilet. Lisäksi sivulta päin kuvattu ja reipasta 2d-grafiikkaa hyödyntävä Peach toimii pitkälti samojen elementtien varassa kuin aikaisemmatkin Sienivaltakuntaan sijoittuneet Nintendo-pelit.

Taisteluun aurinkovarjo tanassa

Super Princess Peachin yksinkertaisena ideana on pelastaa toadeja, nitistää vihulaisia ja kerätä kolikoita. Kenttien rutiininomaisen läpiloikkimisen ohella pelaaja voi keskittyä keräilemään mystisiä palapelin palasia tai etsimään salatasoja, minipelejä ja musiikkikappaleita.

Koska kipakka nyrkkitappelu ei sovi prinsessoille, on Peachilla apunaan Perry, puhuva aurinkovarjo. Perryllä prinsessa voi hutkia vastustajia, seilata vesiesteiden yli tai tarvittaessa ampua jopa tulipalloja. Keräämillään kolikoilla Peach voi ostaa lisää toimintoja Perrylle.

Tavanomaisen tasohyppelyn lisäksi pelissä ratkaistaan pieniä pulmia. Super Princess Peachin pulmat ovat kuitenkin kovin helppoja, eikä aivonystyröitä juuri tarvitse vaivata. Ylipäätään pelin vaikeusaste ei ole kovin korkealla, sillä kentät on juostu läpi melko nopeasti. Ainoastaan hieman tarkempaa sihtiä vaativat pomput pistävät pelaajan puhisemaan. Apua on myös tarjolla enemmän kuin runsaasti, sillä uusissa pelitilanteissa Perry-varjo antaa melko tarkkoja vinkkejä siitä, miten kannattaa edetä.

Tunteet peliin

Mielenkiintoisin uutuus pelissä on se, että taikavarjon lisäksi prinsessa Peach käyttää hyväksi naisellisia tunteitaan. Peach seikkailee lähinnä ylänäytössä, ja kosketusnäyttö on Peachin mielialojen ohjaamista varten. Tunnetiloja on neljä: raivo, ilo, rauhallisuus ja suru. Edetäkseen Peachin on käytettävä esimerkiksi polttavaa kiukkua puusiltojen käristämiseen, ja itkukohtauksella puolestaan kasvatetaan kasvitikkaita. Tunteenpurkauksia on kuitenkin säästeltävä, sillä liiallinen sentimentaalisuus kuluttaa tunnevoimat loppuun.

Kokonaisuutena Super Princess Peach on suloinen ja viihdyttävä peli, joka pohjimmiltaan on kuitenkin toistoa vanhoista Mario-peleistä. Tyttömäisyys on kuitenkin vetoavaa, ja kenties pelin helppous saa mukaan täysin uusiakin Sienivaltakunnan ystäviä.

Hankala kosketuskynä

Nintendo DS:n hyödyntäminen pelialustana on Super Princess Peachin kohdalla jäänyt melko vähiin. Hyvin suuri osa Peachin ohjaamiseen tarvittavista toiminnoista suoritetaan ristiohjaimella ja A-, B-, X- ja Y-painikkeilla. Tämän vuoksi kosketuskynän käyttö on jotenkin vaivalloista – tikku pitäisi kesken kiihkeimmän näpytyksen ottaa erikseen käteen, jotta Peachin tunteita pääsisi säätelemään.

8/10
Lisää luettavaa