Suomalaisen Recoil Gamesin Rock Runners jatkaa studion esikoispeli Rochardin tyyliin avaruuskaivosteemalla. Tällä kertaa tarinapohjainen eteneminen on kuitenkin heitetty romukoppaan puhtaan juoksemisen ja hyppelyn sijaan. Juoksuloikkailujen tuttuun tyyliin pelaajan täytyy huolehtia vain hyppyjen oikeasta ajoituksesta. Pelaajalla on kuitenkin käytössään köysi, jolla voi tarttua tietyissä paikoissa kattoon ja lentää sen varassa huimia kaaria. Kentät on pilkottu pieniin osiin, joten pienen mokan sattuessa samaa kohtaa voi yleensä yrittää uudestaan. Useisiin virheisiin ei kuitenkaan kannata sortua, mikäli jahtaa huippuaikoja, sillä törmäykset hidastavat pelaajan etenemistä melkoisesti.

Pelattavaa löytyy varsin runsaasti, sillä mukana on yli 140 kenttää, jotka on jaettu neljään eri maailmaan. Maailmojen ja kenttien välille olisi kuitenkin toivonut hiukan enemmän vaihtelua, sillä nyt kentät näyttävät liian samanlaisilta, ja välillä tuntuu, että samoja alueita kierrätetään kentästä toiseen. Jokaisesta kentästä löytyy kolme haastetta, jotka ovat usein joko aikapohjaisia tai kentiltä löytyvien timanttien keräämiseen liittyviä. Osa kentistä on lukittuja, ja niiden avaamiseksi täytyy kerätä avaimia muista kentistä. Peliin olisi toivonut myös hiukan enemmän haastetta, sillä nyt varsinkin parin ensimmäisen maailman kentät tuntuvat turhankin helpoilta ja simppeleiltä.

Rock Runners on laadukkaasti toteutettu, mutta ei järin omaperäinen juoksutasoloikka. Pelaaminen on kuitenkin viihdyttävää, ja pelattavaa löytyy runsaasti, vaikka vaihtelua olisikin toivonut hiukan lisää.

7/10
KehittäjäRecoil Games
JulkaisijaChillingo
PeligenretTasohyppely
JulkaisualustatApple iPad, Apple iPhone
Pegi-ikärajatK-3
Lisää luettavaa