Nyrkkeily kuulostaa lähes täydelliseltä urheilulajilta Wiillä pelattavaksi. Nintendon omassa Wii Sportsissa oleva nyrkkeilypeli muistuttaa tosin enemmän tekniikkademoa kuin varsinaista peliä, joten tätä aukkoa yrittää nyt paikata pitkän hiljaiselon jälkeen paluun tekevä Ready 2 Rumble sarjan uusin tulokas, Revolution.

Paperilla kaikki kuulostaa vielä suhteellisen lupaavalta. Mukana on kattavasti pelimuotoja aina arcade-tilasta tiimipeliin ja melko kattavaan uratilaan asti. Viimeksi mainitussa pelaaja luo oman hahmonsa ja lähtee kapuamaan ranking-listaa ylöspäin harjoittelun ja matsien kautta.

Hahmonluontityökalu on yllättävänkin laaja, ja tarjoaa paljon erilaisia vaihtoehtoja jopa pelihahmon sisääntulon muokkaamiseen. Uratila etenee viikkorytmissä – arkisin treenataan ja viikonloppuisin matsataan. Harjoittelut suoritetaan erilaisten minipelien avulla, jotka parantavat aina paria hahmon ominaisuutta kerrallaan. Treenaamisen ja matsien kautta tienatulla rahalla voi ostaa uusia asuja hahmolleen.

Helpommin sanottu kuin tehty

Valitettavasti pelin epätarkat kontrollit pilaavat pelikokemuksen lähes kokonaan. Kapulan kanssa saa yrittää huitoa vaikka kuinka tarkasti, mutta silti peli tuntuu lähinnä arpovan seuraavan lyönnin. Tämä tekee lyöntien ajoituksesta vaikeaa ja tarkkojen lyöntien tekemisestä lähes mahdotonta. Tilannetta ei yhtään auta se, että pelin tempo on lähes huikaisevan nopea. Lopputuloksena pelaamisesta tulee sekavaa heilumista, joka ei muistuta edes etäisesti nyrkkeilyä, vaan lähinnä Tekkenin tyylistä mätkintäpeliä. Erityisesti kontrollien toimimattomuus korostuu minipeleissä, joissa vaaditaan tarkkaa ajoitusta ja oikeanlaisia lyöntejä. Näin ollen oman hahmon kehitys on työn ja tuskan takana, sillä minipeleistä vaaditaan lähes täydellistä onnistumista hahmon parantamiseen.

Visuaaliselta tyyliltään Ready 2 Rumblen sarjakuvamaiset hahmomallit toimivat, mutta muilta osin ulkoasu näyttää vasemmalla kädellä hutaistulta ja auttamatta vanhentuneelta. Hahmovalikoima on suhteellisen kattava, ja mukana on sarjalle tuttuun tyyliin myös karikatyyrejä tunnetuista julkisuudenhenkilöistä, kuten Simon Cowellista ja David Beckhamista.

Koko komeuden kruunaa pelin vaikeusaste ja tekoälyn tyhmyys. Lisäksi täysin överiksi vedetyt ja ylitehokkaat Rumble-superliikkeet tekevät touhusta lähinnä kilpailun siitä, kuka ehtii tehdä superliikkeen ensimmäisenä, sillä niiltä puolustautuminen on lähes mahdotonta. Kokonaisuutena kyseessä on siis varsin ristiriitainen peli, joka alkaa yksin pelattaessa turhauttaa hyvinkin nopeasti. Kaksinpelinä homma on sentään hiukan hauskempaa, mutta kovin pitkäikäistä hupia pelistä ei saa irti.

Let?s get ready to rumble!

Ready 2 Rumble pelisarja on saanut nimensä amerikkalaisen nyrkkeilykuuluttaja Michael Bufferin kuuluisasta alkuhuudosta. Kymmenen vuotta sitten ilmestynyt sarjan ensimmäinen peli muistetaan ehkä parhaiten Dreamcastin julkaisupelinä, mutta harvempi muistaa, että pelistä tehtiin myös Nintendo 64-, Playstation- ja Game Boy Color -käännökset. Vuonna 2000 pelille ilmestyi myös jatko-osa, mutta tämän jälkeen sarja vaipui unholaan – osasyynä lienevät olleet alkuperäisen kehittäjän ja julkaisijan (Midwayn) taloudelliset ongelmat sekä sarjan heikko menestys.

4/10
Lisää luettavaa