Pro Evolution Soccer on Euroopassa ehkä PSP:n odotetuin julkaisu. Monet ovat tosin olleet huolissaan siitä, miten hyvin monimutkaiset kontrollit ja massiivisen määrän sisältöä omaava peli kääntyy taskumuotoon. Huoli ei valitettavasti ollut aiheeton.

PSP:n PESin sisällön määrä saa taskupelaajan suupielet nousuun. Mukana ovat kustomoitavat liigat ja cupit niin maa- kuin seurajoukkueillakin, samaten kuin langaton moninpeli. Harmittavasti Master League ei ole selvinnyt käännöksestä.

Graafisesti ja pelattavuudeltaan peli on miltei samanlainen kuin konsoleillakin. Suurin osa uusista ominaisuuksista tuntuu löytyvän myös taskuversiosta, joten tarjolla on lisää tuttua herkkua. Puuttuva analogitikku ja olkapäänapit eivät onneksi tuhoa kontrolleja, joskaan konsolien tuntumaa ne eivät luonnollisesti saavuta.

Valitettavasti myös Pro Evolution Soccer 5:n ongelmat siirtyivät taskuversioon. Ottelut ovat turhauttavan vähämaalisia, ja tekoälypelaajien ohittaminen on entistä hankalampaa.

Pro Evolution Soccer 5:n PSP-versio oli minulle pienoinen pettymys. Vaikka kyseessä on kiistatta laadukas futispeli ja tarjolla on tuttua PES-viihdettä, se maaginen fiilis puuttuu. Peli on ehdottomasti tutustumisen arvoinen, mutta ensimmäistä kertaa vuosiin en uskalla suositella peliä automaattisena ratkaisuna futispeliä himoitsevalle.

6/10
Lisää luettavaa