Midway kuuluu kaikkien aikojen legendaarisimpiin kolikkopelifirmoihin. Useampikin peluri vietti lapsuutensa norkoillen Midwayn pelien ympäristössä. Emulaattorit ovat jo vuosia tarjonneet pc-pelaajille tilaisuuden nauttia menneiden vuosien peliherkuista, mutta viime aikoina myös pelifirmat ovat tajunneet pelien houkuttelevuuden ja tuoneet markkinoille lukuisia kokoelmia.

Midway Arcade Treasures: Extended Play pitää sisällään 21 pelikäännöstä. Defenderin ja Sinistarin kaltaisten antiikkihelmien lisäksi levyltä löytyy trio, joka kiinnostanee uudempiakin pelaajia. Koko Mortal Kombat -trilogia on monille jo yksistään hyvä syy hankkia koko setti. Viittä peliä lukuun ottamatta kaikki pelit tukevat myös langatonta moninpeliä, mikä tekee paketista entistä houkuttelevamman.

Odottavan aika on pitkä

Ensivaikutelma on positiivinen. Pelit valitaan siististä valikosta, jonka kautta voi myös muuttaa pelien asetuksia. Kaikkiin peleihin voi itse säätää kahdet vaihtoehtoiset ohjaustavat, mikä tulee esimerkiksi Mortal Kombat-peleissä tarpeeseen. Ohjauksessa voi käyttää joko analoginypykkää tai ristiohjainta, joista kummallekin on omat käyttötarkoituksensa. Klassikot myös näyttävät ja kuulostavat autenttisilta, kuten emulaattorikokoelmalta toki sopii odottaakin. Myös ad hoc -nettipeli toimii mallikkaasti ja ilman viiveitä, jopa neljällä pelaajalla.

Latausajat alkavat kuitenkin häiritä nopeasti. Miten näin pienten pelien lataaminen voi kestää toistakymmentä sekuntia? Entistä ikävämpää on, että lataukset on toteutettu huonosti. Mortal Kombatin jatkaminen tappion jälkeen käsittää useita pitkiä lataustaukoja, vaikka emulaattoritavaran voisi helposti kuvitella mahtuvan kerralla PSP:n muistiin.

Lataustauoista huolimatta klassikkopelit vievät tehokkaasti mukanaan. Vaikka kokoelmassa on jonkin verran puhtaaksi täytetavaraksi laskettavia pelejä, ne ovat selvässä vähemmistössä. Kerrankin klassikkokokoelmaan on kasattu oikeasti hyviä pelejä. Kokoelman kiinnostavuus riippuu kuitenkin omista pelimieltymyksistä. Meille C64-sukupolven peliparroille se sisältää mahdollisuuden kokea ne legendaarisimmat pelit uudelleen sellaisina, kuin ne kuuluukin kokea. Nostalgiapaketti paremmasta päästä.

Yksinpelit

Spy Hunter
Sinistar
Defender
Paperboy
720

Moninpelit

KLAX
Joust
Marble Madness
Toobin
Rampage
Gauntlet
Rampart
Wizard of Wor
Xybots
Championship
Sprint
Arch Rivals
Cyberball 2072
Xenophobe
Mortal Kombat 1-3

7/10
Lisää luettavaa