Rockstar Leedsin mottona lienee mutkien suoriksi ajaminen, niin ronskisti Midnight Club 3: DUB Edition on kääntää survaistu PSP:lle.

Lähtökohta on kunnianhimoinen. UMD:lle on ahdettu ansiokkaasti kolme vapaasti kruisailtavaa suurkaupunkia: San Diego, Detroit ja Atlanta. Ominaisuudet ovat muutenkin yhtä yltäkylläiset kuin kotikonsoleissa. Autoja ja moottoripyöriä riittää kokeiltavaksi, ja tuunausfetisisteille tarjotaan todellinen muokkausmahdollisuuksien seisova pöytä.

Pääroolia esittää laajamittainen uratila, jossa kilpaillaan rahasta, ajokeista ja osista eri kilpailijoiden ja klubien kesken. Nopeita ajotuokioita tarjoavat vaihtoehdot avustavat päätilaa. Langaton verkkopeli onnistuu viiden pelaajan kesken.

Koukuttavaa kaupunkirallia säestää tökerö tekninen toteutus, joka edellyttää rautaisia hermoja. Pelkästään nykivät valikot ja hidas autojen tutkailu tallissa riittäisivät jo ärsyttämään, mutta otsasuonet pullistelevat viimeistään, kun yksittäisen kilpailun lataus kestää yli minuutin.

Kaupungit on mallinnettu yhtä raskaasti. Piirtoetäisyys on asetettu ahneesti liian kauas, ja PSP yskii auton valoja heijastavien sateisten katujen kanssa. Nopeamman ruudunpäivityksen eteen uhraisi mielellään useammankin graafisen jipon.

Musiikki pelastaa onneksi paljon. Listamuzakin korvaa ilahduttavasti muun muassa dance hall, tekno ja drum’n’bass. Etenkin jälkimmäinen jyräävine bassolinjoineen nostaa adrenaliinitasoja niin, että jopa ruudunpäivityksen hitaus meinaa unohtua.

Midnight Club 3: DUB Editionissa olisi paremmin hiottuna ollut aineksia paljon enempään. Raakilemaisen käännöksen kestää vain, jos ei tiedä, kuinka paljon sulavampia PSP:n muut autopelit ovat.

5/10
Lisää luettavaa