Edellisessä Pelaajassa arvosteltu Madden 07 oli kaikin puolin erinomainen jenkkifutispeli. Odotukset uuden sukupolven peliä kohtaan olivat siis jo ennakkoon korkealla.

Viime vuoden riisuttu versio on nyt vain paha muisto, sillä Xbox 360:n Madden sisältää kaikki pikkuveljensä ominaisuudet, myös erinomaisen Superstar-pelitilan. Ikään kuin tämä ei olisi riittänyt, peliä on vielä kiillotettu entisestään. Esimerkiksi aiemmin todella simppelit treeniminipelit ovat saaneet huomattavasti lisää syvyyttä.

Ratkaisu toimii vaihtelevasti. 100 metrin sprintti on täyttä tuskaa, sillä juoksu hoidetaan rytmikkäällä analogitikkujen heiluttelulla ja juoksu päättyy lähes joka kerta kompastumiseen. Aiemmasta poiketen pelaajan treenitulokset ja ominaisuudet vaikuttavat myös aiempaa enemmän varausvuoroon sen tyypillisen 2. kierroksen varauksen sijaan.

Pikkuveljiään heikompi

Myös kentän puolella kuljetaan jo nähtyjen versioiden jalanjälkiä. Kaikki tämän vuoden pelilliset uudistukset löytyvät myös uuden sukupolven Maddenista, joskaan toteutus ei ole niin tiukkaa kuin olisin toivonut.

Xbox- ja PS2-versioissa ihastuttanut tekoäly on ottanut aimo harppauksen taaksepäin. Siinä missä vanhempien koneiden versioissa tiimikavereihinsa uskalsi luottaa, 360-versiossa kuviot tökkivät jokaisella osa-alueella. Hyökkäyksen linja vuotaa joukkueesta riippumatta kuin siivilä, eikä ole mitenkään harvinaista tulla säkitetyksi kolmea kertaa putkeen.

Myös puolustuksen merkkaus ontuu pahasti, sillä vähän väliä tekoäly onnistuu repäisemään kymmenien jaardien etenemisen aivan rutiinitilanteesta, kun merkkaaja on unohtunut kaivamaan nenäänsä kentän laidalle tai ei vain reagoi pelitilanteisiin.

Muuten pelattavuus on samaa tasoa kuin aiemminkin. Uudet juoksukontrollit toimivat mainiosti ja matka NFL-supertähdeksi sujuu jouhevasti. Komean grafiikan vaikutusta ei myöskään sovi aliarvioida, sillä peli näyttää fantastiselta. Hiukset hulmuavat ja monien tähtien omintakeiset pelityylit on mallinnettu prikulleen oikein.

Suorassa vertailussa pikkuveljiin taistelu kääntyy melko selvästi Xbox- ja PS2-versioiden puoleen, vaikkei 360-Madden huono peli olekaan. Se vain joutuu vertailuun erinomaisia pelejä vastaan eikä pärjää. Pelien ominaisuudet ovat identtiset, mutta tekoälyn hölmöilyt tekevät muuten nautittavasta 360-kokemuksesta turhan usein raivostuttavan. Ehkä ensi vuonna on 360:n vuoro?

7/10
Lisää luettavaa