Ollaan rehellisiä: Wiin Grand Slam Tennis on tennispeli. Se kertoo jo itsessään paljon. Vielä enemmän pelistä kertoo, kun sanon, että se täyttää kaikki tennispelien minimivaatimukset. Uratila, nelinpeli, valikoima aitoja pelaajia – kaikki nämä löytyvät. Yksikään näistä asioista ei ole se syy, minkä takia Grand Slam Tennis kiinnostaa ihmisiä.

Syy pelin laajaan kiinnostukseen on simppeli: se on eräs ensimmäisistä Wii MotionPlus ohjainta tukevista peleistä ja täten demo siitä, mitä palikalta on lupa odottaa. Vaan ovatko lupaukset hyviä vai uhkaavia?

Björnin malliin

Palikan ja pelin itsensä onneksi Grand Slam Tennis onnistuu. Pelin tyylitellyn sarjakuvamainen ilme sopii mainiosti Wii-peliin ja tuo virallisille ottelijoille reilusti persoonallisuutta. Vielä merkittävämmin ne kontrollit toimivat, joskin ilmassa on yhä pilottipelin käryä.

Eron huomaa mainiosti, kun pelaa peliä ensin normaalilla ohjaimella ja lyö sitten palikan kiinni. Siinä missä yleensä lyönnin korkeus valitaan nappia painamalla ja suunta ranteen heilutuksen ajoituksella, MotionPlus-tilassa kaikki hoituu luonnollisen oloisesti. Jos haluat korkeamman pallon, joka suuntautuu vasemmalle, teet nousevan ja reilusti vasemmalle kaartuvan ohjausliikkeen. Helppoa ja loogista, vaikka välillä pelillä tuntuukin olevan hieman hankaluuksia erottaa pieniä eroja kahdessa lyönnissä.

Pelistä riittää myös mukavasti haastetta, sillä vaikka perusteet oppii nopeasti, tarkka lyöntien sijoitus ja korkeuden säätö ovat realistisen vaikeaa puuhaa. Grand Slam Tennis onkin kaikin puolin mukava ja sujuva tennispeli, jonka parissa viihtyvät niin aloittelijat kuin enemmänkin pelanneet. Lisäksi se on myös mainio demo MotionPlus-palikalle ja luonteva seuraava askel Wii Sports Tenniksen ystäville.

7/10
Lisää luettavaa