Kun Eternal Sonata ilmestyi vuoden 2007 loppupuolella, se hurmasi välittömästi monet pelkällä visuaalisella ilmeellään. Huikean värikkäät ja tyylikkäät animehahmot saivat pelin näyttämään parhaimmillaan kuin piirroselokuvalta. Tarinassakin löytyi, sillä harva roolipeli pääsee pröystäilemään sillä, että se sijoittuu kuolemaa tekevän Frédéric Chopinin mielikuvitukseen.

Nyt on PlayStation 3 miesten vuoro sukeltaa kuolevan muusikon alitajuntaan, sillä pelin pitkään ja hartaasti hiottu käännös on valmis. Lyhyt versio – pelistä pitäneet pitävät siitä enemmän, sitä vihanneet tuskin muuttavat mieltään.

Peruspelattavuus ei ole muuttunut versioiden välissä mihinkään, joten esimerkiksi mielipiteitä jakanut taistelusysteemi toimii yhä identtisesti kuten ennen ja tarjolla on muutenkin perinteistä ja yllätyksetöntä pelailua.

Lisälevyn uudistukset kohdistuvatkin oheismateriaaliin. Crescendo ja Serenade olivat Xbox 360 versiossa vain sivuhahmoina, mutta nyt heitäkin pääsee ohjaamaan. Uudet luolastot tuovat peliin hieman uutta sisältöä, mikä ei ole koskaan pahaksi – vaikkakin uudet luolastot ovat melko lyhyitä. Uutta on myös mahdollisuus löytää päähahmoilleen uusia asusteita suorittamalla tavallista konstikkaampia tehtäviä ja löytämällä kätkettyjä salaisuuksia.

Päivityksenä Eternal Sonatan PlayStation 3 versio ei juuri räjäytä pottia, sillä uudistukset ovat vähäisiä eikä kyse ole mistään Persona 3 FES tason päivityksestä. Xbox 360:lla pelin pelanneiden ei siis kannata vaivautua. Pelinä se kuitenkin toimii prikulleen yhtä hyvin kuin ennenkin. Hurmaava ja viihdyttävä teos, joka tuo mukavasti lisää ryhtiä PlayStation 3:n vaatimattomaan roolipelivalikoimaan.

8/10
Lisää luettavaa