Sonyn PSP-käsikonsolin varsin puutteelliseen roolipelivalikoimaan on alettu saada vahvistusta vasta aivan viime aikoina. Paria poikkeusta, kuten viime numerossa arvosteltua Key of Heavenia, lukuun ottamatta suurimman osan laitteen roolipelivalikoimasta muodostavat vanhojen PlayStation-klassikoiden uudelleenlämmittelyt.

Tämä ei suinkaan ole huono asia, sillä monet näistä seikkailuista ovat kestäneet ajan hammasta erinomaisesti. Eurooppaan näistä uusintaversioista saapuu ensimmäisenä Capcomin Breath of Fire -sarjan kolmas osa. Uudelleenjulkaisu on varsin perusteltu, sillä laadullisesti peli on sarjan paremmasta päästä, ja alkuperäiset PlayStation-versiot ovat kiven alla.

Breath of Fire -sarjan pelit pitävät sisällään tiettyjä yhtäläisyyksiä, kuten muutamia samannimisiä ja -tyylisiä päähenkilöitä, sekä näistä yhden, sinitukkaisen Ryu-pojan kyvyn muuntautua lohikäärmeiksi. Kolmannessa osassa Ryu on vainotun lohikäärmerodun viimeinen edustaja, jonka selviytymistarinaa seurataan lapsuudesta aikuisuuteen. Matkan varrella Ryun mukaan lyöttäytyy sekalainen sankariporukka, ja tappeluita piristää Ryun kyky muuttua erilaisiksi lohikäärmeiksi.

Peliä aikaisemmin pelanneille ei ole tarjolla muuta uutta kuin ad hoc -toimintoa hyödyntävä kalastuspeli. Muille BoF III on PSP-roolipelien kärkipäätä. PSP:n ruudulla grafiikat ovat muuttuneet teräviksi, ja perinteinen, noin 40 tunnin mittainen tarina takaa viihdykettä pitkillekin matkoille. Mitään kovin mullistavaa ja käänteentekevää ei Breath of Fire III:lta kannata odottaa, mutta perinteistä rooliseikkailua kaipaaville se on erinomainen valinta.

7/10
Lisää luettavaa