Vuonna 1987 pelihalleihin laskeutui uusi kuningas. Segan After Burner oli lentoräiskintä, jonka legenda kasvoi lukemattomien kotimikroille ja konsoleille tehtyjen käännösten ja jatko-osien myötä. Sitten legenda päätti levätä hyvin. PSP:lle julkaistu modernisointi lankeaakin hyvään maaperään.

Black Falcon on ehtaa afterburnerointia suoraan 20 vuoden takaa. Pelaaja suihkii pöhkön juonen kera vihollisalueilla ilmasotaisan räiskintäorgian merkeissä.

Hommassa ei ole järjen häivääkään, mutta sitäkin enemmän lystikkyyttä. Pelin edetessä käyttöönsä saa uusia koneita, mutta koneesta ja kuskista huolimatta meininki on pohjimmiltaan aina samaa, vain eri ympäristössä ja eri motiivein. Ohjukset ja täsmäpommit kiitävät pikatykin laulun säestyksellä, kun pelaaja nokkii kohteita ja pyörii ohjuksia väistellen.

Ja se toimii. Vanha idea on päällystetty tyylikkäällä PSP-toteutuksella ja pelattavuuskin on kohdallaan. Sisältö on millinohutta, mutta iloista adrenaliiniräiskettä ei pidäkään pilata liialla kuorrutuksella.

7/10
Lisää luettavaa