Tiesitkö? Death Strandingiin on päässyt sivuhahmon muodossa myös suomalaisväriä

Tiesitkö, että yhdessä Death Strandingin kolkista piileksii suomalaisille pelaajille varsin tuttu hahmo? Lue cameosta täältä!

11.12.2022 07:00

”Tiesitkö?” on Pelaaja.fin sunnuntaisin ilmestyvä artikkelisarja, jossa Ida Suominen pureutuu pelien ja pelialan ilmiöihin, taustoihin, ikoneihin tai salaisuuksiin.

Edes apokalypsi ei ole syy olla menemättä torille.

Vuonna 2019 ilmestyneessä Death Strandingissa on koittanut omanlaisensa maailmanloppu ja elinolosuhteet ovat menneet pitkälti uusiksi. Osa ihmiskunnasta on painunut kirjaimellisesti maan alle lopun aikoja ennakoiden. Hätävarakin loppuu kuitenkin joskus, ja nämä prepperit ovat jääneet posti-paten palveluiden varaan.

Yksi bunkkeriasujista on veteraaniposteljooni, tai pelin termeillä Veteran Porter. Suomalaisessa toimintapeliskenessä kannuksensa saaneelle kyseessä on iloinen jälleennäkeminen: heppu on nimittäin lainannut ulkonäkönsä Remedy-pomo Sami Järveltä, jonka moni tunnistaa myös Max Paynen kasvoiksi.

Kuvio on hiukan läpsystä vaihto -henkinen, sillä Death Strandingin ohjannut Hideo Kojima oli itse vieraana muutamaa kuukautta ennen Death Strandingia julkaistussa Controlissa. Kojiman kasvoja ei pelissä näy, mutta tämä ääninäyttelee tohtori Yoshimi Tokuita yhdessä pelin sivutehtävistä.

Järvi ei suinkaan ole Death Strandingin ainoa cameo. Pelissä nähdään useita julkkiksia, kuten Conan O’Brien ja Edgar Wright. Onpa kasvonsa lainannut eräälle hahmolle myös kauhusarjakuvapiirtäjä Junji Ito, jonka oli määrä olla mukana Kojiman ja Guillermo del Toron kanssa traagisesti peruuntuneessa Silent Hills -projektissa.

Lisää luettavaa