Ensitestissä räävitön uutuusräiskintä Agents of Mayhem

Agents of Mayhem herättää ensitestin perusteella sen verran intoa, että valmista peliä odottaa vesi kielellä, vaikka ennakko-odotukset olivatkin pienet.

3.4.2017 12:30

AGENTS OF MAYHEM

Tekijä: Volition Julkaisija: Deep Silver
Alustat: PS4, XOne, Win Julkaisu: 18. elokuuta 2017

Räävitöntä räiskintää kieli poskessa

Agents of Mayhem on Volition-studion tuleva avoimen maailman toimintapeli, joka sijoittuu Saints Row -peleistä tuttuun universumiin. Tämän pitäisi kertoa pelin tyylilajista jo jotain. Jos ei, niin sanotaan se suoraan: toiminta on typerää, matalaotsaista sekä täynnä kliseitä – ja ainakin ensitestin perusteilla julmetun hauskaa.

Pelimaailmana on futuristinen Soulin kaupunki Koreassa. Graafisesti peli muistuttaa sarjakuvaa, ja korkean rakennuksen katolta voi nähdä pelialueen toiseen päähän. Valitettavasti emme päässeet testaamaan pelin avointa maailmaa ihan kunnolla, sillä testiversiossa keskityttiin ainoastaan tehtävätyyppien esittelyyn.

Juoni pelissä on sitä itseään, ja se kumartelee sarjakuville, toimintaelokuville ja popkulttuurille vähän joka vaiheessa. Legion (eli League of Evil Gentlemen Intent on Obliterating Nations) on vallannut maailman, ja pelaajan ohjastamien superhahmojen Agents of Mayhemin (Multinational Agency for Hunting Evil Masterminds) pitää pelastaa maailma. Miten tämä sitten tapahtuu? Käytännössä ampumalla kaikkea, mikä liikkuu.

Agents of Mayhemin hahmokatraaseen kuuluu pelkkiä kliseitä. On japanilainen salamurhaaja Oni, joka ampuu pahiksia äänenvaimentimella varustetulla pyssyllään. On elokuvatähti Hollywood, joka rakastaa omaa peilikuvaansa. Kaiken kaikkiaan pelattavia hahmoja on 12 erilaista, ja niistä jokaisella on omat supervoimansa ja aseensa. Tehtävien aikana voi käyttää kolmea eri agenttia, joita voi vaihtaa lennosta. Eri kohdissa kannattaakin käyttää eri agentteja. Eräässä testaamassani lopputaistelussa väistelin loppupomon ammuksia ketterällä Fortune-hahmolla. Kun tuli aika ampua, vaihdoin lennosta salamurhaaja Oniin, jolla pystyi ampumaan tarkasti pelin vaatimaan kohtaan.

Agents of Mayhem -ensitesti

”Heti parin ensimmäisen minuutin jälkeen ammuskelu ja väistely onnistuivat kuin itsestään, ja kolmen agentin vaihtelu lennosta sujui sekin kuin selkärangasta.”

Agents of Mayhem -ensitesti

Jokaisella superagentilla on mayhem-kyky, johon kerätään voimaa hieman vähemmän tuhoa aiheuttavaa erityiskykyä käyttämällä. Lyhyen animaation saattelemat mayhemit vaihtelivat tuhoisista vähemmän tuhoisiin. Esimerkiksi ryyppäävän roller derby -naisen Daisyn mayhemia pohjustava erityiskyky eli taklaus oli kuitenkin niin tylsä käyttää, että pelasin testin aikana huomattavasti enemmän esimerkiksi entisellä merijalkaväen sotilaalla Hardtackillä. Hardtackin viholliset luokseen repivä koukku oli huimasti hauskempi käyttää kuin Daisyn kömpelö taklauskyky.

Pääsimme kokeilemaan viittä eri tehtävää. Käytännössä kaikki tehtävät yhtä lukuun ottamatta noudattivat samaa kaavaa: juokse paikasta A paikkaan B, tuhoa matkalla mahdollisimman paljon vihollisia ja toista, kunnes tehtävä on ohi. Perustoiminnasta poikkesi vain autoilua sisältänyt tehtävä, mutta valitettavasti autojen ajomallinnus on ainakin vielä tässä vaiheessa melkoisen kömpelö, joten niillä ajaminen oli todella tylsää.

Perustoiminta Agents of Mayhemissä kuitenkin toimii. Heti parin ensimmäisen minuutin jälkeen ammuskelu ja väistely onnistuivat kuin itsestään, ja kolmen agentin vaihtelu lennosta sujui sekin kuin selkärangasta heti ensitestin jälkeen. Erityismaininta on annettava pelin huumorille, josta joko pitää tai sitten ei. Itse huomasin höröttäväni pariinkin kertaan ihan ääneen hahmojen heitoille.

Agents of Mayhem herätti sen verran intoa, että valmista peliä odottaa vesi kielellä, vaikka ennakko-odotukset olivatkin pienet.

Agents of Mayhem ilmestyy PS4:lle, pc:lle ja Xbox Onelle 18. elokuuta. Laajempi katsaus peliin luvassa myöhemmin!

Lisää luettavaa