Ennakossa Marvel vs. Capcom: Infinite – turboahdettua mätkintää

Pelaajalehti.com otti ennakkotuntumaa Marvel vs. Capcom: Infinitestä ja haastatteli sen tuottajaa Peter "Combofiend" Rosasia.

11.9.2017 11:22

MARVEL VS. CAPCOM INFINITE

Tekijä: Capcom Julkaisija: Capcom
Alustat: PS4, Xbox One, Win Julkaisu: 19.9.2017

Turboahdettua mätkintää

Marvelin ja Capcomin ikonisten hahmojen tuorein yhteentörmäys on enää vain viikon päässä. Marvel vs. Capcom: Infinite on kahden universumin ensikohtaaminen nykypolven pelikoneilla, ja vauhdikas mätkintä sekä näyttää että tuntuu tähän mennessä sarjan vauhdikkaimmalta ja räikeimmältä osalta. Testasimme peliä lyhyesti kesän Gamescom 2017 -pelimessuilla, jolloin jututimme myös pelin tuottajaa Peter Rosasia. Mätkintäpelien ammattipiiri tuntee hänet sarjan pitkäaikaisena veteraanipelaajana Combofiendina.

Nykyisten taistelupelien tapaan Marvel vs. Capcom: Infinite sisältää julkaisussaan kasapäin toinen toistaan värikkäämpiä taistelijoita, mutta lisääkin on jo luvassa päivitysten muodossa. Julkaisupäivän kolmisenkymmentä hahmoa olivat testattavissa jo Gamescomissa, mukaan lukien viimeisiksi lisäyksiksi paljastuneet Firebrand ja Jedah Capcomin puolelta sekä Dormammu ja Ghost Rider Marvelin rivistöstä. Tulevaisuudessa mätkeeseen lisätään ainakin kuusi hahmoa, joihin lukeutuvat ainakin Marvelin Black Panther sekä Capcomin Sigma perusmuodossaan.

Testipenkkiin päätyivät Dormammu sekä Jedah, joista ensimmäinen on keskivertoa monimutkaisempi hahmo. Pimeän ulottuvuuden asukki turvautuu sekä taikoihin että ammuksiin, kun taas tiimikaveriksi valittua Darkstalkers-hahmo Jedahia voisi räväkkyydessään kutsua jopa yhden miehen armeijaksi.

Pelaaminen on sarjalle ominaiseen tapaan erittäin nopeatempoista ja näyttävää, sillä hyökkäysten visuaaliseen ilmeeseen ja yliampuvuuteen on jälleen panostettu huolella. Tässä tärkeässä roolissa on se, että valittujen tiimihahmojen välillä voi nyt vaihtaa lennosta aivan milloin tahansa, jopa kesken kombohyökkäysten. Se myös antaa mahdollisuuden luoda aivan uudenlaisia komboja, joten sarjan ystävillä riittää aivan varmasti tutkittavaa ja kokeiltavaa.

Infiniten yhteenotot on tiivistetty kahden hahmon tiimiin, sillä jokainen parivaljakko saa käyttöönsä yhden Marvelin mahtavista ikuisuuskivistä, joista viimeiseksi on paljastettu Soul Stone. Sillä voi muodostaa energiaa vastustajasta imevän piiskan tai jopa ikuisuusmyrskyn, joka taistelupelien sääntöjä rikkoen voi palauttaa tyrmätyn aisaparin takaisin eloon. Viimeisen kiven ominaisuudet ovat siis melko vahvoja, mutta sekä hahmojen että kivien tasapainotusta on Rosasin mukaan mietitty tarkkaan.

– Olemme pitäneet tasapainoa silmällä pitkin pelin kehityskaarta, ja jatkamme tietenkin asioiden seuraamista pitkään julkaisun jälkeen. Haluamme pelaamisen pysyvän hauskana, tasapainoisena ja viihdyttävänä kaikille pelaajille, joten mikäli jotakin todella oleellista, bugista tai peli-ilon rikkovaa ilmenee, priorisoimme kaikki voimavaramme sen korjaamiseksi. Päivitysten tekeminen on onneksi helpompaa ja nopeampaa kuin ennen vanhaan, Rosas kertoo.

Marvel vs. Capcom Infinite

”Hahmovaihtoehtoja valitessamme pohdimme ensisijaisesti tarinaa ja sitä, miten siitä saisi mahdollisimman mielenkiintoisen.”

– tuottaja Peter Rosas, Capcom

Marvel vs. Capcom Infinite

Rosas kuitenkin huomauttaa, että pelissä saattaa alkuun olla piirteitä ja asioita, jotka tuntuvat monista epäreiluilta. Erilaisten hahmo- ja kiviyhdistelmien myötä yhteenottoihin kuitenkin lupaillaan niin monia taistelustrategioita, että epäreiluiltakin tuntuviin piirteisiin pitäisi löytyä vastakeinoja ja -hyökkäyksiä.

Näkyvin uusi ominaisuus on kuitenkin täysiverinen tarinatila. Tarinan painottamisesta on vuosien mittaan tullut mätkintäpelien trendi, eikä Marvel vs. Capcom Infinite halua jäädä tällä saralla Injusticen, Mortal Kombatin tai Dead or Aliven kaltaisten pelien jalkoihin

– Marvel tunnetaan tarinankerronnastaan, kuten sarjakuvat ja elokuvat osoittavat. Yhteistyön tulos on hauska ja vetoava tarina siitä, miksi ja miten kahden universumin hahmot ovat samassa paikassa samaan aikaan. Sen kertomiseen meillä ei pelien puitteissa ole aiemmin ollut mahdollisuutta. Mukana on paljon taisteluita ja tavoitteita, jotka eivät ole sidottuja vain yhdenlaisten vihollisten kanssa taistelemiseen. Mukana on runsaasti paljon tunnistettavia ja ei-pelattavia hahmoja, jotka ilmaantuvat hetkeksi mukaan kuvioihin, Rosas intoutuu kertomaan.

Universumien yhteentörmäys onkin tällä kertaa melko kirjaimellinen, sillä pääkonnana häärää Ultronin ja Mega Man X -konna Sigman yhteensulautuma, Ultron Sigma. Samalla monet kentät yhdistelevät piirteitä eri universumeista, kuten New Metro City, joka yhdistää New Yorkin maisemia Final Fightin Metro Cityyn. Tarina on Rosasin mukaan myös toiminut hyvin vahvana vaikuttajana siihen, miten pelin hahmokaarti on valikoitunut ja muovautunut kehityksen aikana.

– Hahmovaihtoehtoja valitessamme pohdimme ensisijaisesti tarinaa ja sitä, miten siitä saisi mahdollisimman mielenkiintoisen. Ultron on hahmona erittäin hieno, ja Sigma on käytännössä sen suora vastine Capcom-universumissa. Tämän myötä esimerkiksi Mega Man X:n lisääminen hahmokaartiin tuntui oleelliselta, koska hän on luonnollinen valinta tarinan kannalta, Rosas kertoi.

Rosasin mukaan tarinatilan tarpeet ovat syy myös siihen, miksei hahmovalikoimassa näy lainkaan sarjan aiemmista osista tuttuja X-Men-hahmoja, kuten fanisuosikki Wolverinea. Hän ei ainakaan suoralta kädeltä myönnä, että taustalla olisi Marvelin halu painottaa omien elokuvastudioidensa käyttämiä hahmoja.

– Ymmärrämme totta kai kaikki hahmotoiveet – olemmehan faneja itsekin –, mutta nyt mentiin näillä ehdoilla, hän päättää.

Marvel vs. Capcom: Infinite julkaistaan 19. syyskuuta PlayStation 4:lle, Xbox Onelle ja pc:lle.

Lisää luettavaa