GOD EATER RESURRECTION & GOD EATER 2: RAGE BURST
Tekijä: Shift ja Bandai Namco Julkaisija: Bandai Namco
Alustat: PS4, PS Vita, Win Julkaisu: 30.8.2016
Metsästyksen aggressiivisempi puoli
Japanissa jo pitkään suursuosiosta nauttinut metsästyspelisarja Monster Hunter on hiljalleen alkanut löytää jalansijaa myös lännessä. Viime vuonna täkäläisille markkinoille saatu 3DS-peli Monster Hunter 4 Ultimate nousi nopeasti Amerikassa ja Euroopassa menestyksekkäämmäksi kuin yksikään aikaisempi sarjan osa, mikä on tietysti ollut iloinen asia pelisarjan luoneelle Capcomille. Myös peliyhtiö Bandai Namco on nähnyt Monster Hunterin nousukiidossa tilaisuuden, sillä pitkän tauon jälkeen yhtiön oma God Eater -metsästyssarja on palaamassa tänä vuonna länteen peräti kahden pelin voimin.
God Eater Resurrection ja God Eater 2: Rage Burst ovat viimeisimmät God Eater -sarjaan kuuluvat pelit, ja ne tarjoavatkin tällä hetkellä mitä parhaimman johdatuksen sarjan pariin. Peleistä Resurrection on ehostettu ja aiempaa sisältörikkaampi versio alun perin PSP:lle julkaistusta ensimmäisestä God Eater -pelistä, kun taas Rage Burst on vastaavanlainen versio pelisarjan toisesta osasta. Mukavana lisänä pelit eivät ole saapumassa länteen erillään toisistaan, vaan Bandai Namco lupaa kaikilla alustoilla Rage Burstin ostajille Resurrectionin ilmaiseksi kaupan päälle.
”Monster Hunterista poiketen God Eater muistuttaa enemmän perinteisempiä kolmannen persoonan toimintapelejä.”
Pelkästä Monster Hunterin kopioinnista God Eater -sarjassa ei ole kyse. God Eater -pelit lainaavat kyllä ideatasolla runsaasti Capcomin hiteiltä, sillä molemmissa sarjoissa perusideana on suurten hirviöiden metsästäminen. Kaksikosta God Eater on selvästi toteutukseltaan kuitenkin se suoraviivaisempi nimike, mikä tekee siitä samalla myös selvästi helposti lähestyttävämmän pelikokemuksen Monster Hunteriin nähden.
Monster Hunterista poiketen God Eater muistuttaa enemmän perinteisempiä kolmannen persoonan toimintapelejä. Hyökkäysanimaatiot ovat sarjassa lyhyitä ja nopeita, joten myös taistelujen tempo sekä tyyli poikkeavat varsin paljon Monster Hunterin harkintaa vaativasta ja hidastempoisemmasta toiminnasta. Lisäksi pääosa sarjassa suoritettavista tehtävistä on suunniteltu vain muutaman minuutin pituisiksi makupaloiksi, joissa tavoitteet ovat usein myös varsin yksinkertaisia.
God Eater havitteleekin selvästi yleisöä, joka on periaatteessa kiinnostunut Monster Hunterin perusideasta, mutta joka kokee kyseisen sarjan vaatiman omistautumisen uhkaavaksi. God Eaterin suoraviivaisempi ja lennokkaampi toiminta tarjoaakin mielenkiintoisen vaihtoehdon genren kuninkaalle, mutta täysin ongelmattomalta kyseinen lähestymistapa ei vaikuta. Suoraviivaisemman toteutuksen takia God Eatereista ei ensitestauksen yhteydessä välittynyt Monster Hunterista tuttua syvyyttä. Nähtäväksi vielä siis jää, miten tehokkaasti Resurrection ja Rage Burst pystyvät pitämään hirviöjahtinsa mielenkiintoisena ja vaihtelevana, kun pelikelloon alkaa kertyä useampia pelitunteja.
Panu Saarenoja