Elokuva-alan suurnimi Steven Spielberg on kiinnitetty Ready Player One -elokuvan ohjaajaksi.

Elokuva pohjautuu Ernest Clinen vuonna 2011 julkaistuun romaaniin, jossa vuonna 2044 pelimäinen virtuaalimaailma OASIS on noussut suureen osaan ihmisten elämässä. Romaani seuraa OASIS-todellisuudessa paljon aikaa viettävää Wade Wattsia, joka monien muiden tapaan yrittää saada käsiinsä virtuaaliseen maailmaan piilotetun ”easter eggin” ja siihen liitetyn suuren palkkion.

Elokuvan on käsikirjoittamassa The Avengersista ja X-Men: Viimeinen kohtaaminen -elokuvasta tuttu Zak Penn. Tuotannossa ovat mukana niin Village Roadshow kuin myös Warner Bros., joka hankki elokuvaoikeudet Ready Player Oneen jo vuonna 2010.

Elokuvan suhteen paljon huolia jo vuosia ovat herättäneet kirjan monet 80-luvun pop-kulttuuriviittaukset. Warnerilla kuitenkin uskotaan parhaillaan, että kuten Lego-elokuvankin kanssa, tulee se saamaan kasaan tarvittavat yhteistyökumppanit elokuvaa varten.

Elokuvasivusto Deadlinen mukaan Spielberg siirtyy Ready Player Onen pariin saadessaan The BFG -elokuvansa valmiiksi. Roald Dahlin Iso kiltti jätti -kirjaan perustuvan elokuvan on tarkoitus saada ensi-iltansa Amerikassa ensi vuonna.

Lähde: Deadline

Lisää luettavaa