XCOM-fanit varautukaa odotukseen – uutta peliä ei ole työn alla, ohjaaja kertoo

Ohjaaja Jake Solomon tietää, että XCOM-fanit odottavat lisää.

29.1.2023 09:08

XCOM-strategiapelisarjan fanien odotus saattaa venyä vielä pitkäksi.

Firaxis Gamesin hoteissa olevan pelisarjan kahden viimeisimmän osan ohjaajana toiminut Jake Solomon on kommentoinut sarjan tulevaisuutta VGC-sivustolle antamassaan haastattelussa. Solomonin mukaan studio tiedostaa fanien odotukset, mutta joutuu tuottamaan toistaiseksi pettymyksen uutta osaa odottaville pelaajille.

Solomonin mukaan hän ei työskentele uuden XCOMin parissa, vaan hänen aikansa menee vielä tällä hetkellä Marvel’s Midnight Sunsin kehitykseen. Solomon toimii myös viime joulukuussa ilmestyneen taktisen roolipelin ohjaajana, eikä hän kertomansa mukaan tiedä vielä XCOMin tulevaisuudesta.

– En tiedä mitään XCOMista tällä hetkellä, Solomon kommentoi sarjan mahdollista jatkoa.

Pelisarjaan on kuitenkin mitä suurimmalla todennäköisyydellä luvassa jatkoa Firaxis Gamesin toimesta. Solomon antoi viime vuonna antamissaan kommenteissa ymmärtää, että hän ja studio aikovat työskennellä XCOMin parissa niin pitkään kuin mahdollista.

Edellinen XCOM-peli on vuonna 2020 julkaistu sivuosa Chimera Squad. Tätä ennen Firaxis Games julkaisi vuonna 2016 vahvan vastaanoton saaneen XCOM 2:n, joka sai seuraavana vuonna myös mainiona pidetyn War of the Chosen -laajennuksen. Strategiapelisarjan menestyksestä huolimatta jatkoa saatetaan joutua odottamaan vielä tovin aikaa.

Lähde: VGC

Lisää luettavaa