Xbox-pomo Phil Spencer on kertonut tuoreessa haastattelussa parhaillaan vallitsevan koronavirustilanteen tuomien rajoitusten näkyvän peleissä eritoten alkuvuodesta 2021.

Vaikka pandemia on hankaloittanut jo joissain määrin myös tänä vuonna julkaistavien pelien kehitystä, Spencer uskoo isoimpien haasteiden saapuvan vasta ensi vuodelle tarkoitettujen pelien kehityksessä.

Hän listaa mocap-suoritusten sekä orkesterisävellysten olevan muun muassa sellaisia pelinkehityksen osa-alueita, joita tällä hetkellä ei yksinkertaisesti voida tehdä ja jotka vaikuttavat parhaillaan kehitteillä olevien pelien julkaisuaikatauluun.

Tästä huolimatta Spencer uskoo studioiden pystyvän reagoimaan ja sopeutumaan tilanteeseen, joskin jonkinlaisia muutoksia ensi vuoden julkaisukalenterissa nähdään varmasti. Hän on silti luottavainen tasaisten pelijulkistusten suhteen.

– Olen melko luottavainen alamme kykyyn jatkaa säännöllisten pelijulkaisujen parissa. Tällä hetkellä kehityksessä on useita eri pelejä, ja uskon meidän – alana – pärjäävän hyvin. Olen optimistinen tilanteen vaikutuksesta pelikehitykseen pidemmällä aikavälillä, vaikka sillä olisikin selkeitä vaikutuksia joidenkin pelien aiottuun julkaisuikkunaan, Spencer sanoo.

Sekä Microsoft että Sony ovat tähdentäneet omien seuraavan sukupolven konsoleiden, Xbox Series X:n ja PlayStation 5:n, julkaistavan loppuvuodesta 2020.

Lähde: Business Insider

 

Lisää luettavaa