Xbox-pomo puoltaa alustojen välisiä banneja – ”pelaajana en haluaisi blokata samoja ihmisiä uudestaan”

Phil Spencerillä oli asiaa New York Timesin haastattelussa.

16.1.2022 10:12

Xbox-pomo Phil Spencer haluaa konsolivalmistajien tekevän yhteistyötä videopelialustojen välisten porttikieltojen ja käyttäjäestojen kanssa.

Spencer puhui New York Timesin haastattelussa yhtenäisemmän porttikieltopolitiikan puolesta. Herran mukaan yhteneväinen bannilista olisi käytännöllinen, mutta samalla hän tiedostaa ominaisuuden olevan toimialan kannalta vaikea asia toteuttaa.

– Jos ajattelen asiaa pelaajan näkökulmasta, olisi hienoa pystyä kopioimaan estettyjen pelaajien lista suoraan muihin verkostoihin. En haluaisi luoda listaa uudelleen aina jokaisella alustalla, sillä tämä on se joukko, jonka kanssa olen valinnut olla pelaamatta videopelejä.

Kysyttäessä, näkeekö Spencer yhteneväisyyksiä pelaamisen ja polarisaation välillä, tunnustaa Xbox-pomo heidän alustansa sosiaalisen puolen, mutta muistuttaa sen silti olevan pelialusta, jolla on omat sääntönsä. Samaan hengenvetoon Xbox-pomo sanookin sen olevan alusta interaktiiviselle viihteelle ja videopeleille sananvapauden sijaan.

– Emme ole olemassa siksi, että sallisimme koko sosiaalisuuden kirjon tapahtuvan alustallamme.

Spencer on aiemmin puhunut muun muassa alustojen välisen pelaamisen puolesta ja kertonut, ettei pidä mahdottomana Xbox Game Passin näkemistä myös kilpailijoiden laitteistolla. Lisäksi Xbox-pomo on kertonut inhoavansa konsolisotimista niin paljon, että se saattaisi ajaa hänet jopa kokonaan alalta pois.

Reilun puolen tunnin haastattelun voi kuunnella kokonaisuudessaan täältä.

Lähde: New York Times, The Verge

Lisää luettavaa