Wii U vaatii gigatavujen edestä muistia jo pelkästään itselleen

Wii U kahmaisee itselleen aimo annoksen sisältämästään flash-muistista.

15.11.2012 23:02

Nintendo on jakanut pelikansalle lisätietoja Wii U -konsolin tavasta käyttää omaa muistivarantoaan. Japaninkielisessä Nintendo Direct -lähetyksessä tehdyssä presentaatiossaan yhtiö paljastikin viimein, että kaikkiaan konsoli varaa sisäisestä flash-muististaan itselleen 4,2 gigatavun edestä tilaa, kun laite otetaan käyttöön.

Kauppoihin Nintendo tuo Wii U:sta kaksi mallia. Näistä halvempi Basic-malli pitää sisällään 8 gigatavua flash-muistia ja hintavampi Premium 32 gigatavua. Oikeasti vapaana oleva määrä ennen käyttöönottoa on kuitenkin 7,2 ja 29 gigatavua. Kun esiasennus siis tehdään, on Basic-mallissa tilaa enää 3 gigaa ja Premiumissa noin 25 gigaa.

Heppoisasta tilamäärästä johtuen Wii U tukee onneksi myös ulkoisia kovalevyjä. Lisää tilaa saa näin ollen tarvittaessa aina kahteen teratavuun asti. Myös SD-kortti toimii WiiWaresta ja Wiin Virtual Consolesta hankittujen pelien säilömiseen. Alkuperäisen Wii-konsolin tallennukset voi Digital Spy -sivuston käännöksen mukaan myös sulloa kortille.

Digital Spyn tietojen mukaan kiintolevyt täytyy kuitenkin myös formatoida Wii U -käyttöä varten. Samaista massamuistia ei myöskään voi näin ollen käyttää enää pc:llä ilman, että sen levyjärjestelmän pyyhkii tyhjäksi.

Wii U jakaa kiintolevyille myös rajoitetusti virtaa. Mikäli ulkoinen kiintolevy tarvitsee siis voimaa juuri Wii U:sta, on se kytkettävä konsolin USB-portteihin Y-kaapelilla.

Suomessa Wii U saadaan kauppoihin marraskuun 30. päivä. Yhdysvalloissa se nähdään jo sunnuntaina.

Lähde: Kotaku, Digital Spy, PolygonYouTube

Lisää luettavaa