Virtuaalitodellisuuden vastoinkäymiset jatkuvat: Viven julkaisuviikkoa vaivaavat peruutukset

Virtuaalitodellisuuden ensiaskeleet kuluttajamarkkinoilla ovat olleet haparoivia.

4.4.2016 07:51

Virtuaalitodellisuuden ensiaskeleet kuluttajamarkkinoilla ovat olleet haparoivia.

Facebookin omistaman Oculus Riftin tavarantoimitusongelmat viihtyivät otsikoissa menneenä viikonloppuna, ja tilanteelle on nyt saatu syntipukki. Ilmeisesti komponenttipulasta johtuvan tilanteen odotetaan laukeavan kuluvan viikon aikana, ja ennakkotilaajille toivotaan jonkinlaista saapumispäiväarviota ensi viikkoon mennessä.

Riftin toistaiseksi suurimmalla kilpailijalla ei Oculuksen onneksi pyyhi sen paremmin. Valven ja HTC:n yhteistyössä kehittämät Vive-lasit ilmestyvät huomenna, mutta useampien ennakkotilaajien unelmat ajallaan saapuvasta tuotteesta murskattiin viime viikolla. Katkerien verkkovuodatusten perusteella kunnioitettavan kokoinen joukko kuluttajia on saanut tilauksiaan koskien peruutusilmoituksen aivan julkaisupäivän alla, ja joutunut luovuttamaan paikkansa jonossa pakon edessä.

Suurimmassa osassa tapauksia odottamattomat peruutukset näyttäisivät johtuvan ongelmista ulkomaisten pankkien tai korttien kanssa. HTC:n asiakaspalvelu on toistaiseksi pyrkinyt tarjoamaan peruutusten uhreille lohdutuspaikkoja lasien toisen lähetysaallon riveissä, mutta odotus voi venyä viikkojen mittaiseksi.

Lähde: VG247, Polygon, Kotaku

Lisää luettavaa